Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.04.2021 - 12:54  //  aktualizácia: 26.04.2021 - 13:04  //  zobrazené: 2506

V Šali sa počas víkendu zaočkovalo 1 300 ľudí

V sobotu 24. apríla 2021 bolo v Centre voľného času v Šali otvorené Veľkokapacitné vakcinačné centrum. Otvorenia sa zúčastnil aj predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica, štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Kamil Száz, riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška, primátor Šale Jozef Belický a ďalší hostia.

Po slávnostnom otvorení sa vo vakcinačnom centre začalo očkovať. Vo vakcinačnom centre v Šali je 5 očkovacích tímov a počas uplynulého víkendu tak bolo v tomto centre zaočkovaných 1 300 ľudí vakcínou Moderna. Zatiaľ sa v Šali môžu očkovať občania 60+. Cieľom je však v čo najskoršej dobe dodať ďalšie vakcíny, aby sa v Šali mohli očkovať aj občania mladší ako 60 rokov a pravdepodobne taktiež vakcínou Moderna. Záujemcovia o očkovanie sa môžu prihlasovať cez portál www.korona.gov.sk. Odporúčame sledovať túto webovú stránku, kde sú všetky aktuálne informácie o očkovaní a prihlasovaní.

Očkovacie centrum v Šali je druhým očkovacím centrom, ktoré vzniklo v Nitrianskom kraji. Prvé otvorili v Nitre v marci. „Na základe pozitívnych skúseností pri spolupráci so spoločnosťou Nemocnica AGEL Komárno, s. r. o. sa NSK rozhodol ako partnera pre VKOC v Šali a Štúrove znovu osloviť túto spoločnosť,“ povedal počas otvorenia šalianskeho centra predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica.

V Šali očkuje zdravotný personál zo Šale i z okolia. Mesto na očkovanie poskytlo svoje priestory. „Pôvodne sme mali plány otvoriť centrum v budove Polikliniky Šaľa, čo sa nepodarilo. Preto sme sa rozhodli využiť mestské priestory. Cesta bude cez víkend, keď sa bude očkovať, uzatvorená. Dá sa prejsť inými cestami. Zdravie je pre nás v súčasnosti prvoradé a ako jediné riešenie vidíme vakcináciu občanov, aby sme sa mohli, čo najskôr vrátiť do bežného života a využívať tieto priestory pre rôzne krúžky a kultúrne aktivity,“ hovorí primátor Šale Jozef Belický. 

(DH)