Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 29.05.2024 - 15:05  //  aktualizácia: 29.05.2024 - 15:07  //  zobrazené: 553

Šalianska "škola v prírode"

Dnes sme sa stretli so zástupcami našich materských a základných škôl, aby sme si dohodli výchovno-vzdelávacie aktivity v našom krásnom lesoparku.

Práve na tie má byť budova v lesoparku prioritne využívaná. Záujem je zo strán materských, aj základných škôl veľký. Vedia si tu predstaviť prednášky na rôzne témy z oblasti životného prostredia, napríklad aj o triedení odpadu alebo živočíchoch, rastlinách v našom lesoparku. V budúcnosti sa tu môžu vystaviť aj diela našich žiakov na tému príroda a čoskoro sa tu udejú aj menšie podujatia. Počas celého júna tak budete môcť, najmä počas predpoludňajších hodín, stretávať v lesoparku žiakov či detičky zo škôl a škôlok.

V budove sa nachádzajú toalety – počas júna budú k dispozícii od pondelka do soboty od 8.00 do 18.00 hodiny aj pre verejnosť. V letných mesiacoch sa otvárací čas rozšíri na 7 dní v týždni od 8.00 do 20.00 hod. Pracujú tu správkyne, ktoré sa starajú o chod budovy.

V týchto dňoch riešime aj nákup exteriérového sedenia s malými stolíkmi a riešime aj možnosti menšieho občerstvenia. Budeme ešte informovať.

(foto lesoparku: Juraj Cisár)