Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.06.2021 - 13:40  //  aktualizácia: 07.06.2021 - 13:42  //  zobrazené: 1823

Šaľa dostala zelenú. Kultúrne podujatia sú v štádiu prípravy.

Na covid mape sa od dnešného dňa po prvýkrát objavili 2 zelené okresy. Jedným z nich je aj okres Šaľa. Protipandemické opatrenia v zelených okresoch sa uvoľňujú do veľkej miery a okres Šaľa tak už bude len v takzvanej fáze monitoringu.  

Opatrenia v zelenej fáze:

  • povinné rúško v interiéri v spoločných priestoroch a na hromadných podujatiach aj v exteriéri,
  • reštaurácie aj obchodné centrá fungujú bez obmedzení,
  • test je potrebný iba pri vysoko rizikové hromadné podujatia alebo prevádzky,
  • hromadné podujatia: na státie do 50 percent kapacity, v interiéri do 500 osôb, v exteriéri do 1000 ľudí. Na akciách na sedenie v zelenom okrese môže byť zaplnené do 75 percent kapacity priestoru, v interiéri do 500 osôb, v exteriéri do 1000 ľudí.

,,To, že je okres Šaľa v zelenej farbe, je výsledkom zodpovednosti občanov. Po uvoľnení opatrení mesto Šaľa plánuje oživiť rôzne kultúrne a športové podujatia. Avšak ani tu si tento stav nemôžeme pokaziť, a preto tieto podujatia musia prebehnúť podľa platných opatrení,“ vyjadril sa primátor Šale Jozef Belický.

Ako uviedol primátor Šale, už teraz sú v štádiu prípravy rôzne kultúrne a športové podujatia. Premietanie na amfiteátri sa plánuje v mesiacoch júl a august, každý piatok aj v sobotu, tak ako boli Šaľania zvyknutí aj v minulých rokoch. Konkrétny program je ešte v procese prípravy. Zároveň si v Šali užijeme aj Kultúrne leto, ktorého podujatia budú tradične prebiehať na nádvorí kaštieľa, každý piatok o 19.00 hod.

(DH)