Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 10.11.2023 - 13:10  //  aktualizácia: 10.11.2023 - 13:11  //  zobrazené: 1259

POCITOVÁ MAPA MESTA ŠAĽA

Zapojte sa do prípravy Akčného plánu reagujúceho na zmenu klímy pre Mesto Šaľa!

Vyplňte prosím POCITOVÚ MAPU MESTA a prostredníctvom nej nám zodpovedzte na niekoľko otázok, napr. kde sa v období letných HORÚČAV cítite v našom meste dobre a kde naopak, nie. Povedzte nám, čo a kde by sa malo v meste i v krajine v budúcnosti zlepšiť.

Pocitovú mapu, vrátane krátkej ankety, prosím vyplňte tu:

https://pocitovemapy.asitis.cz/sala.html

Nájdete ju rovnako na webe mesta: www.sala.sk

Vaše odpovede pomôžu pri príprave Akčného plánu mesta Šaľa pre zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy, ktorú tento rok pripravujeme v spolupráci so spoločnosťou ASITIS s.r.o. Akčný plán by mal mestu pomôcť reagovať na postupne sa zvyšujúce teploty, sucho alebo ďalšie meteorologické extrémy, ktoré sa týkajú aj nás a v budúcnosti ich zrejme pocítime v ešte väčšej miere.

„Vieme, a posledná dekáda to ukázala dostatočne, že zmena klímy na Zemi prebieha a týka sa aj Slovenskej republiky. Krajina v minulosti, v dôsledku ľudskej činnosti, utrpela množstvo zmien, z ktorých je mnoho evidentne negatívnych. Zmenám klímy, žiaľ zabrániť momentálne nemôžeme, ale máme možnosť sa na zmeny pripraviť tak, aby naše životy a budúcnosť ďalších generácií zasiahli v čo najmenšej miere,“ hovorí Jan Matouš zo spoločnosti ASITIS, ktorá stratégiu spracováva.

Pocitovú mapu a anketu je možno vyplniť do 10. DECEMBRA 2023. Výsledky budú následne zverejnené na webe mesta a použité k lepšiemu zacieleniu stratégie Akčného plánu.

Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe.

Podporené Nórskom prostredníctvom Nórskych grantov. Spolufinancované zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.