Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 23.05.2023 - 09:01  //  aktualizácia: 23.05.2023 - 09:02  //  zobrazené: 759

NAJ BÚDKA SLOVENSKA 2023

Občianske združenie Malá Lehota Biele More už druhý rok organizuje súťaž s názvom NAJ BÚDKA SLOVENSKA 2023, ktorej cieľom je  prijať a odbornou porotou ohodnotiť došlé búdky do súťaže na  jednu zo 40 tém a po súťaži budú nainštalované  niekde  v prírode s náležitou reklamou k tomu ( v horách, lesoch, hájoch, remízkach, parkoch, sadoch, lúkach a pasienkoch). Do súťaže sa môže zapojiť každý zo Slovenska aj sveta, každý, kto má rád prírodu a najmä vtáky. Bližšie informácie sa môžete dozvedieť tu:

https://malalehota.bielemore.sk/naj-budka/naj-budka-slovensko-a-svet/

Naj búdka Slovenska – OZ Malá Lehota Biele More,

Prostredníctvom MsÚ boli plagáty boli rozposlané do škôl, aby ich umiestnili pri vstupe na viditeľné miesto ... všade, kde je to povolené. Tento dobrý úmysel možno  zdieľať aj na sociálnych sieťach, aby sa tento projekt dostal do povedomia čo najširšej skupine ľudí, ktorí majú radi prírodu.

Prvý ročník súťaže prekonal očakávania OZ Malá Lehota Biele More a zúčastnili sa jednotlivci z celej Slovenskej republiky, z každého kúta nášho krásneho Slovenska a už sa začali zapájať aj školy.

Vzhľadom na to, že školy a jednotlivci majú rôzne východiskové body a možnosti výroby, občianske združenie sa rozhodlo oddeliť druhý ročník a vytvoriť samostatnú skupinu pre slovenské školy. Aj pre druhý ročník sú pre absolútneho víťaza škôl pripravené bezplatné prednášky o prírode, vtákoch a medveďoch počas celého dopoludnia. Tieto prednášky budú prispôsobené potrebám každej školy. Samozrejme, tieto prednášky sú zdarma a budú vedené pracovníkmi zo Stráže prírody a ŠOP.

Link na OZ :   www.malalehota.bielemore.sk

Vaša pomoc je jedinečná, nakoľko súťaž je taká výnimočná, že iné podobné projekty pravdepodobne neexistujú. Myšlienka NAJ BÚDKY SLOVENSKA vznikla  ako neopakovateľný koncept v  očarujúcom slovenskom kúte - v malebnej obci Malá Lehota, kde sa spájajú silné a ohromujúce faktory. Teraz je na vás, aby ste sa zapojili a stali sa súčasťou tohto jedinečného projektu, kde prirodzenosť a drobné vtáčiky zostávajú centrálnymi postavami a zároveň poskytujú základ pre jeho úspech.

Školy pozor! Zo všetkých došlých búdok A – školy*, automaticky získavate bezplatnú prednášku  ( v hodnote 400 EURO) s odborníkmi pre Vašu školu na tému príroda, tu je potrebné získať ocenenie : 

NAJ BÚDKA SLOVENSKA ŠKOLY ( pošlite  búdku/búdky  do súťaže a vyhrajte - platí pre celé územie SR pre všetky školy ).

plagát : NAJ BÚDKA SLOVENSKA 2023 na stiahnutie: ( formáty: A4, 2*A4= podlepením páskou vznikne A3 , A3)

https://malalehota.bielemore.sk/na-stiahnutie/

Ako sa zapojiť? Každý, kto má rád prírodu. Stačí vyrobiť búdku na niektorú z tém, stiahnuť prihlasovací formulár a spolu s ním poslať na adresu:

Obecný Úrad Malá Lehota 383, PSČ 966 42 do 12. júla 2023 (najlepšie do konca júna 2023). 

prihlasovací formulár na stiahnutie: 

A- školy*

B- jednotlivci, firmy, SZČO

C- obyvatelia a chatáry Malej Lehoty

https://malalehota.bielemore.sk/na-stiahnutie/

Pre koho je súťaž určená? Súťaž je určená pre školy, jednotlivcov, organizácie, firmy, poľovníkov, rybárov, včelárov, záhradkárov, chatárov...

Čo sa platí ako štartovné? Nič, súťaž je bezplatná.

Čo sa stane s búdkami?  OZ zabezpečí ich inštaláciu v CHKOčkach, lesoch, hájoch, remízkach, lúkach, pasienkoch parkoch a záhradách.

Kde si ich môžete pozrieť? Po súťaži budú niektoré búdky označené a pridané na mapu Slovenska na našom webe a niektoré skončia aj v zahraničí.

https://malalehota.bielemore.sk/naj-budka/naj-budka-slovensko-a-svet/

Ako Vám vie a chce pomôcť OZ Malá Lehota Biele More ?  Ak sa súťaže zúčastníte a vaša búdka uspeje, OZ Vám  vloží Váš zaujímavý  link, ktorý zadáte a bude sa týkať prírody.

1. príklad je na našom webe:

https://malalehota.bielemore.sk/mala-lehota-jazvinska-jaskyna/

Pod fotografiou búdky bude umiestnená vaša internetová adresa: (váš link)

 www. .......................................................................................... sk

1. ročník za nami :

https://malalehota.bielemore.sk/naj-budka/naj-budka-2022/