Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 18.02.2022 - 09:33  //  aktualizácia: 18.02.2022 - 09:34  //  zobrazené: 1144

Mohlo by mesto zabezpečiť ostrihanie kríkov a stromov na Štúrovej ulici v úseku od pivárne U Čibrika až po benzínovú stanicu Slovnaft

predkladateľ: Ing. Gabriela Lacková

Vec

Odpoveď na interpelácie podané v rámci 1. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali v roku 2022, ktoré sa konalo dňa 3. februára 2022

 

 

V rámci 1. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali, ktoré sa konalo dňa 03. 02. 2022,
ste podali písomné interpelácie v znení:

 

  1. „Mohlo by mesto zabezpečiť ostrihanie kríkov a stromov na Štúrovej ulici v úseku od  pivárne U Čibrika až po benzínovú stanicu Slovnaft na tej strane, kde je autobusová zastávka, z dôvodu zatienenia dopravných značiek a nepriechodnosti chodníka?

 

  1. Môže mesto označiť tabuľou zákazu parkovania s vyznačením vyhradených hodín na tri parkovacie miesta na Kukučínovej ulici pre potreby ZUŠ, ktoré boli za týmto účelom na ich žiadosť vybudované, z dôvodu stáleho zaberania týchto parkovacích miest obyvateľmi okolitých obytných domov?

 

  1. Mohlo by mesto zabezpečiť pravidelný týždenný interval upratovania neporiadku v nemocničnom parku?

 

  1. Môže mesto preveriť možnosť zmeny dlhodobého prenájmu nemocničného parku na trvalý prevod do vlastníctva mesta z dôvodu jeho intenzívneho a obľúbeného využívania občanmi nášho mesta?“

  

V zmysle § 34 ods. 4 Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Šali Vám zasielame odpoveď na interpelácie a oznamujeme nasledovné:

 

  1. Mesto zabezpečí úpravu kríkov a stromov do konca marca 2022.

 

  1. Požiadavku o osadenie navrhovaného dopravného značenia je potrebné prerokovať v komisii územného plánovania, výstavby a dopravy. Na základe stanoviska komisie referát dopravy požiada o schválenie Dopravný inšpektorát OR PZ v Šali a následne osadí navrhované dopravné značenie.

 

  1. Mesto zabezpečí pravidelné upratovanie v nemocničnom parku.

 

  1. Zmluva o nájme pozemkov č. 579/2015 bola uzatvorená 2. 12. 2015 na dobu určitú
    15 rokov. Mestský úrad osloví vlastníka – Nitriansky samosprávny kraj, či existuje možnosť odkúpenia nehnuteľnosti.

Súčasne však, podľa medializovaných informácií je známe, že Nitriansky samosprávny kraj bude realizovať rekonštrukciu strednej časti budovy a následne využívať ako sociálne zdravotnícke zariadenie; v ďalšej časti pozemku, ktorý máme v nájme, bude realizovaná výstavba parkoviska pre zamestnancov a nájomníkov polikliniky.

Mestský úrad dá vypracovať geometrický plán na odčlenenie časti pozemku, ktorý skutočne mesto Šaľa užíva a vo veci odkúpenia bude rokovať s Nitrianskym samosprávnym krajom o prípadnom odkúpení alebo o pokračovaní nájmu.

 

 

S pozdravom

 

Ing. Jana Nitrayová

prednostka Mestského úradu v Šali

 

 

 

Vypracoval:

Ing. František Čibrik, vedúci oddelenia stratégie a komunálnych činností

Miroslav Políček, referent dopravy a technických činností

Helena Kysučanová, referent dopravy a technických činností

JUDr. Ing. Margita Pekárová, vedúca oddelenia správy majetku a zariadení mesta