Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 09.11.2016 - 15:56  //  aktualizácia: 16.11.2016 - 15:53  //  zobrazené: 4142

Kam na strednú školu?

Spoločný školský úrad v Šali zorganizoval včera, 09. novembra 2016 "Burzu stredných škôl". Žiaci predovšetkým 9.ročníkov základných škôl prišli so svojimi triednymi učiteľkami alebo výchovnými poradcami do DK v Šali, aby si pred svojím prvým veľkým rozhodnutím ujasnili, ktorá stredná škola je pre nich vhodná.

Vyše 200 nahlásených žiakov zo Šale a okolitých obcí malo príležitosť čerpať zaujímavé informácie o možnostiach svojho budúceho štúdia. V priestoroch estrádnej sály DK Šaľa im boli k dispozícii profesori a študenti z 18-tich stredných škôl zo Šale ale aj širokého okolia. Žiaci sa zaujímali o Gymnázium J. Fándlyho ako jedného z najlepších gymnázií v Nitrianskom kraji, ale aj o Spojenú školu Nivy 2 a Strednú odbornú školu Šaľa. Mnohí sa zastavili pri OA Sereď alebo ich príjemne prekvapila SOŠ vinársko-ovocinárska, ktorá prišla až priamo zo známeho vinárskeho regiónu z Modry. Tí, v ktorých žije kus kreatívnej duše, sa zase zaujímali o súkromnú strednú umeleckú školu. Zaujímavá bola aj ponuka stredných škôl technického zamerania. Žiaci tak mali možnosť širokého výberu. Niektorí sa podľa vlastných slov už len utvrdili vo svojom záujme, niektorí získali nové rozhľady a domov odchádzali plní nadšenia.

Prezentovanie jednotlivých škôl žiakov uľahčí najbližšie rozhodovanie 9-takov, ktoré ovplyvní ich budúcu kariéru a ich uplatnenie na trhu práce. Veríme, že v budúcom ročníku burzy stredných škôl využijú túto príležitosť aj ostatné základné školy z okresu Šaľa.

 

(alx)

 

Burzy sa zúčastnilo týchto 18 stredných škôl: Gymnázium J. Fándlyho ŠAĽA, Spojená škola Nivy 2 ŠAĽA, Stredná odborná škola ŠAĽA, Gymnázium J. Matušku GALANTA, SOŠ technická GALANTA, SOŠ obchodu a služieb GALANTA, Obchodná akadémia SEREĎ, SOŠ technická DUNAJSKÁ STREDA, SOŠ vinársko-ovocinárska MODRA, Stredná priemyselná škola stavebná NITRA, SOŠ záhradnícka PIEŠŤANY, Odborné učilište internátne MOJMÍROVCE, Stredná zdravotnícka škola TRNAVA, Stredná priemyselná škola stavebná HURBANOVO, Stredná odborná škola NITRA, Súkromná stredná umelecká škola HODRUŠA-HÁMRE, Spojená škola Ivanka pri Dunaji, Súkromná stredná odborná škola Sládkovičovo

 

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/