Domov   >  Projekty EÚ
publikované: 10.08.2016 - 08:43  //  aktualizácia: 10.08.2016 - 08:46  //  zobrazené: 1585

Envirofond 2016 - Výmena vonkajších výplní otvorov na budove ZŠ J. Hollého v Šali, m. č. Veča



 

Názov projektu

Výmena vonkajších výplní otvorov na budove

 ZŠ J. Hollého v Šali, m. č. Veča

Číslo zmluvy

Zmluvy poskytnutí podpory z Environmentálneho fondu formou dotácie č. 114214 08U02 (ev. č. prijímateľa 478/2016) podpísaná dňa 27.7.2016 a zverejnená v CRZ 27.7.2016, účinná od 28.7.2016.

Program

podpora formou dotácie pre rok 2015 z Environmentálneho fondu na činnosť L2: Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich verejných budov vrátane zatepľovania

Financovaný z

Environmentálny fond

Prijímateľ

Mesto Šaľa

Začiatok realizácie aktivít projektu

6/2016

Ukončenie realizácie aktivít projektu

8/2016

Schválená dotácia

129.000 EUR

Celkové náklady na projekt predpoklad podľa žiadosti

251.827,73

Celkové náklady po verejnom obstarávaní

156.390,49

Dodávateľ:

MiPe-Plast, s.r.o., IČO 36 837 075

Obsah projektu

Budú realizované aktivity pre zníženie energetickej náročnosti budovy ZŠ J. Hollého v Šali, mestskej časti Veča. Zo stavebného hľadiska ide o výmenu vonkajších výplní otvorov v blokoch "A", "C", "D", "E", "F" z pôvodných drevených na plastové, pričom ide o výmenu výplní rovnakých rozmerov a členení. Pôvodné vonkajšie okná a dvere sa vybúrajú a nahradia ich nové plastové okná a dvere s izolačným trojsklom vyplnené inertným plynom Uw=1,0W/m2K, so šesťkomorovým rámom, v časti bloku F s izolačným dvojsklom, medziokenné nepriehľadné časti sa vymenia za plastové s izoláciou vo vnútri. Zo strany exteriéru sa vyhotoví nové oplechovanie vonkajšieho parapetu z ohýbaného hliníkového profilu hr.1mm. Zo strany interiéru sa osadia vnútorné parapety z vodeodolných DTD dosiek povrchovo upravených laminátom. Okenné krídla sa opatria zo strany interiéru hliníkovými vodorovnými žalúziami (okrem bloku "F"). Navrhované stavebné úpravy si vyžadujú vyhotovenie nových ostení, omietky ostení je potrebné opatriť maľbami. 

Navrhované stavebné úpravy si nevyžadujú zásah do nosného systému objektu.  Z dispozičného hľadiska ostáva objekt bez zmien, nemení sa ani vykurovací systém, zostáva diaľkové vykurovanie - zemný plyn. Z dispozičného hľadiska ostáva objekt bezo zmien, realizácia navrhovaných prác si rovnako nevyžaduje ani zásah do základových ani nosných konštrukcií, aj stropy a strecha a schodiská ostávajú v pôvodnom stave. Projekt nerieši zateplenie objektu a nevyžaduje si zásah do pôvodných izolácií, ani vyhotovenie nových. Okrem zámeru znížiť spotrebu energie na vykurovanie budovy a zamedzenie vzniku hygienických nedostatkov (povrchové kondenzácie, plesne) je cieľom vytvorenie podmienok tepelnej pohody žiakov aj učiteľov v škole.

V rámci neoprávnených výdavkov budú vykonané doplňujúce udržiavacie práce týkajúce sa pevných mreží, exteriérové a interiérové mreže

 

   



Tento projekt podporil

Environmentálny fond

 

www.envirofond.sk