Domov   >  Kino
publikované: 16.10.2023 - 09:27  //  aktualizácia: 16.10.2023 - 10:16  //  zobrazené: 635

Citlivý človek, A máme, čo sme chceli, Esá z pralesa, Saw X, Zbesilá jazda, Vyháňač diabla: Znamenie viery, Labkova patrola vo veľkofilme, Pod Generation

Program kina (18.10.-22.10.2023)

 

Streda 20:00 Citlivý človek

Žáner: Dráma, Road Movie

Táto nezvyčajná a originálna road movie vznikla na motívy knihy Citlivý človek od básnika a prozaika Jáchyma Topola. Jeho hrdinovia cestujú sem a tam dystopickou krajinou, kde ilúziu všadeprítomného pohodlia a bezpečia nahrádza dobrodružstvo a neistota. Táto komická a drsná cesta nás zavedie do bláznivého sveta, v ktorom každá zdanlivo beznádejná situácia má skulinku, cez ktorú je možné prekĺznuť a nájsť nádej a šancu na lepšiu budúcnosť. Po dlhej ceste Európou sa kočovný herec tatko Mour vracia domov so svojou ženou mamou a ich synmi, jedenásťročným Eliasom a len ročným Bratom. Chcú sa konečne usadiť a viesť normálny život. Doma ich však nič a nikto nečaká. Privíta ich len samozvaná domobrana, ktorá nahradila políciu. Sú poslaní na útek, ktorý sa zmení na putovanie magickou a krutou krajinou obývanou neškodnými čudákmi a nebezpečnými ľudskými tlupami. Ich cesta sa pretína s ľudskými osudmi, ktoré odhaľujú vzájomné vzťahy medzi členmi utekajúcej rodiny. Otec, inokedy neschopný zvládnuť vlastný život, musí začať bojovať za svoje deti a rodinu. A tiež dovoliť svojmu synovi Eliášovi, aby sa stal dospelým, možno zrelším, než je on sám. “Chcem divákom ponúknuť silný film, ktorý ich konfrontuje s ťažkými otázkami našej doby, ale zároveň im svojou štylizáciou, energiou a živelnosťou ponúka východisko a povzbudenie. Film, ktorý by mohol diváka inšpirovať k tomu, aby opustil svoju komfortnú zónu a vnímal dobrodružstvo a neistotu ako príležitosť, ktorá ho môže posilniť,” hovorí režisér Tomáš Klein, ktorý nepochybne patrí k najväčším talentom českej kinematografie. Po dlouhém putování Evropou se domů vrací kočovný herec Táta Mour se svou ženou Mámou a syny, jedenáctiletým Eliášem a teprve ročním Bratříčkem. Chtějí se konečně usadit a vést normální život. Doma však na ně nic a nikdo nečeká. Přivítá je jen samozvaná domobrana, která nahradila policii. Jsou vyštváni na útěk, který se mění v putování magickou a krutou krajinou, kterou obývají neškodní podivíni, ale i nebezpečné lidské smečky. Jejich cesta se protíná s lidskými osudy, které rozkrývají vzájemné vztahy mezi členy prchající rodiny. Táta, který si jindy neví rady s vlastním životem, musí začít o své děti a rodinu bojovat. A také nechat syna Eliáše stát se dospělým, možná dospělejším, než je on sám. (Cinemart)

 

Štvrtok 20:00 A máme, čo sme chceli 

Žáner: Rodinný, Komédia

Na Silvestra, len pár hodín pred rozpadom Česko-Slovenska, sa rodina Varchalovcov stretáva v Banskej Bystrici pred kostolom, aby jej členovia spoločne pokrstili najnovší prírastok do rodiny, malú Zuzku, dcéru Petra (Daniel Fischer) a Heleny (Judit Pecháček). Peter však krst zmešká, pretože sa mu do rúk dostal spis jeho otca Daniela (Ady Hajdu), z ktorého sa dozvedá, že otec bol vedený ako agent ŠtB. Keď Peter konečne dorazí domov, okamžite konfrontuje otca Daniela so svojím objavom. Danielovo srdce to nezvládne a dostane infarkt. Život mu zachráni rýchly zásah rodinného priateľa (Bolek Polívka) a zvyšku rodiny (Eva Holubová, Anna Šišková, Jana Kovalčiková, Jan Budař). Daniela odvážajú do nemocnice. Po tom, ako Peter prezradí dôvod otcovho kolapsu, začnú sa vyplavovať ďalšie a ďalšie varchalovské tajomstvá a hádka o otcovi a jeho motívoch naberá na obrátkach. Keď spoločne listujú spisom, rodina sa s každou ďalšou stránkou otriasa v základoch. (Bontonfilm)

 

Piatok 17:30 Esá z pralesa

Žáner: Animák

S.O.S.! Záhadný superzloduch pokryl džungľu toxickou ružovou penou, ktorá pri kontakte s vodou vybuchuje! Na pomoc sú povolaní tí najlepší z najlepších. Esá z pralesa! Do začiatku obdobia dažďov zostáva menej ako mesiac. Naši hrdinovia, ku ktorým sa pridali noví spojenci, musia nájsť protilátku. Z ľadových krajín severu, cez Európu, Áziu a Blízky východ sa vydávajú na svoje doteraz najväčšie dobrodružstvo. Tentokrát čelia protivníkovi, ktorý je inteligentnejší a diabolskejší ako kedykoľvek predtým. Pre Maurica a jeho priateľov sa začína boj o záchranu ich domova! (Magicbox)

 

Piatok 20:00 Saw X

Žáner: Horor, Thriller, Mysteriózny

John Kramer (Tobin Bell) je späť. Zatiaľ najznepokojivejšia časť série Saw skúma nevypovedanú kapitolu najosobnejšej hry Jigsaw. Zasadený medzi udalosti Saw I a II, chorý a zúfalý John, cestuje do Mexika na riskantný a experimentálny lekársky zákrok v nádeji na zázračný liek na jeho rakovinu – len aby zistil, že celá operácia je podvodom, ktorý má oklamať tých najzraniteľnejších. Neslávne známy sériový vrah, vyzbrojený novým zámerom, sa vracia k svojej práci a obracia stoly podvodníkom svojím typickým spôsobom prostredníctvom prešibaných, pomätených a dômyselných pascí. (Forum film)

 

Sobota 17:00 Zbesilá jazda

Žáner: Animovaný, Dobrodružný

Film rozpráva inšpiratívny príbeh pomaly sa pohybujúceho cicavca, ktorý túži po rýchlosti. Aby zachránil dom svojej babičky pred zbúraním, uzavrie mladý Zhi stávku s Vaingloriousom, úradujúcim šampiónom automobilovej rely. S pomocou bývalého pretekárskeho šampióna sa Zhi zúčastní na štvordňovej Silk Road Rally v nádeji, že získa trofej a splní si svoje pretekárske sny. (Vertigo Distribution)

 

Sobota 20:00 Vyháňač diabla: Znamenie viery

Žáner: Horor

Voľné pokračovanie kultového hororu. Dievčatá sú posadnuté diablom a kontroverzný brutálny pokus o ich záchranu môže skončiť tragicky pre všetkých zúčastnených. (Cinemart)

 

Nedeľa 17:00 Labkova patrola vo veľkofilme

Žáner: Animák

Labková patrola je nepochybne jedným z najväčších fenoménov súčasnosti. Záchranárske psy, ktoré dokážu pilotovať lietadlo (kríženec Skye), hasiť požiare (dalmatín Marshall), strážiť zákon (nemecký ovčiak Chase) a robiť mnoho ďalších užitočných vecí (ostatní štvornohí chlpáči), milujú deti na celom svete. Rovnomenný televízny seriál láme rekordy v sledovanosti, rovnako sa darí aj predaju hračiek a podobne dobre si viedlo aj ich prvé filmové dobrodružstvo spred dvoch rokov. A teraz je tu nový film a s ním aj zázračný meteorit, ktorý spadne priamo na ich domov, mestečko Adventure City. Prečo zázračný? Pretože dodá už aj tak šikovným labkám úžasné super-schopnosti a z Labkovej patroly sa stanú Mocné labky. Najmenšia členka bandy, Skye, je zrejme najšťastnejšia z celej partie, pretože získala obrovskú silu, vďaka ktorej by mohla lámať skaly. Ale skôr ako Mocné labky začnú svoje super-schopnosti využívať na pomoc ďalším obyvateľom Adventury city, musia si ich poriadne vyskúšať. V tom sa im bude snažiť zabrániť ich večný a neodbytný nepriateľ pán Humdinger. Bývalý starosta Adventure City, ktorý utiekol z väzenia sa spojil so šialenou vedkyňou menom Victoria. Tá tiež túži po čarovnom meteorite. Čo sa stane, keď títo dvaja zloduchovia získajú super-schopnosti? Celé Adventure City je v hroznom nebezpečenstve. Zvládnu mocné labky zachrániť svoje mesto a ich obyvateľov ? (Cinemart)

 

Nedeľa 20:00 Pod Generation

Žáner: Sci-fi, Komédia

V nie tak vzdialenej budúcnosti majú páry možnosť zdieľať svoje tehotenstvá prostredníctvom prenosných vajíčok alebo „podov“. A tak sa začína divoká jazda Rachel a Alvyho k rodičovstvu v tomto odvážnom novom svete. (Continental film)

 

Sledujte: 

FB: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakupiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/