Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 25.05.2022 - 12:47  //  aktualizácia: 25.05.2022 - 13:54  //  zobrazené: 898

Čistíme a dezinfikujeme nádoby na kuchynský odpad

Zber kuchynského odpadu priniesol so sebou menej vyprodukovaného komunálneho odpadu, obyvatelia však pociťujú väčší zápach na sídliskách. Mesto dnes vyčistilo a vydezinfikovalo všetky smetné nádoby na kuchynský odpad. Počas leta bude čistenie pravidelné.  

V Šali je celkovo 101 stojísk na kontajnery, vo Veči 17 a v Šali 84. Ku všetkým pribudli vo februári tohto roka smetné nádoby určené na kuchynský odpad. Ďakujeme Šaľanom, že sú v triedení kuchynského odpadu pomerne disciplinovaní. V kontajneroch určených na komunálny odpad je teraz menej kuchynského odpadu a vďaka tomu sa z nich nešíri taký výrazný zápach ako predtým. S príchodom teplejšieho počasia je však citelnejší zápach z nádob určených na kuchynský odpad.  Mesto na to myslelo ešte pred zavedením celoplošného zberu kuchynského odpadu a naplánovalo niekoľko mechanických čistení nádob. Jeden z takýchto čistení a dezinfekcii sa udial v stredu 25. mája. Čistiacim autíčkom vyčistili všetky 240 litrové nádoby na všetkých stojiskách.

Mesto plánuje toto čistenie opakovať. Zároveň vývozná spoločnosť bude od najbližšieho zberu nádoby "vyškrabovať" škrabadlami zvyšky odpadu, aby sa eliminoval zápach z nádob. 

 

(ek)