Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  PRÍSTUP K INFORMÁCIAM   >  Informácie podľa z.č.211/2000
publikované: 19.07.2024 - 10:27  //  aktualizácia: 19.07.2024 - 10:27  //  zobrazené: 279

Aké boli dôvody osadenia dopravného značenia ZÁKAZ ZASTAVENIA na Štúrovej ulici v Šali?

číslo: I30/2024

Požadované informácie:

 

  1. Aké boli dôvody osadenia dopravného značenia ZÁKAZ ZASTAVENIA na Štúrovej ulici
    v Šali?
  2. Ide o trvale osadenú dopravnú značku ZÁKAZ ZASTAVENIA?
  3. Ktoré inštitúcie (rozumej kto všetko) sa podieľali na rozhodnutí osadiť dopravnú značku ZÁKAZ ZASTAVENIA na Štúrovej ulici v Šali?
  4. Z akého dôvodu sa rozhodlo nad tak radikálnym opatrením? Prečo polícia nepristúpila k inému riešeniu dopravnej situácie na križovatke ciest Štúrova ulica a ulica Hlboká?
  5. Prečo na križovatke ciest Štúrova ulica a ulica Hlboká nie sú označené vodorovné dopravné značenia bližšie ku križovatke, aby tak vodiči prichádzajúci z ulice Hlboká mali lepší rozhľad do križovatky?
  6. Prečo nebola na Štúrovej ulici znížená maximálna povolená rýchlosť na 40km/h?
  7. Aký evidujete počet dopravných nehôd a škodových udalostí na križovatke ciest Štúrova ulica
    a ulica Hlboká v rokoch od 2017 do 2024?
  8. Aký počet dopravných nehôd rozhoduje o prijatí opatrení na zníženie nehodovosti, napr. osadení značky ZÁKAZ ZASTAVENIA?
  9. Prečo neboli obyvatelia Štúrovej ulice o osadení dopravného značenia ZÁKAZ ZASTAVENIA informovaní? Aké sú možnosti obyvateľov Štúrovej ulice podať opravné prostriedky?

 

Sprístupnené informácie:

 

Cestu I. triedy I/75 na ulici Štúrovej v Šali spravuje jej vlastník, ktorým je Slovenská správa ciest v Bratislave. Určenie trvalého dopravného značenia vydáva Okresný úrad v Nitre – odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií. Mesto Šaľa spravuje miestne komunikácie a z vyššie uvedeného vyplýva, že nemá dosah na zmeny realizované správcom cesty I/75.