Domov   >  Kino
publikované: 30.12.2019 - 08:56  //  aktualizácia: 30.12.2019 - 09:34  //  zobrazené: 1732

Výhody členstva vo filmovom klube!

Staňte sa členom filmového klubu a užite si filmové novinky za ešte výhodnejšiu cenu!

 

Asociácia slovenských filmových klubov každý rok vydáva  Preukaz filmového klubu, ktorý je distribuovaný do všetkých klubov registrovaných v ASFK a jeho cena je 5 eur a platí počas jedného kalendárneho roka.

Preukaz filmového klubu garantuje zľavu vo všetkých FK v Slovenskej a Českej republike a zľavu na vybraných festivaloch na Slovensku, v Česku a v Poľsku.

Vďaka preukazu FK môžete nakupovať so zľavou aj v predajni KLAPKA.sk.

Preukaz filmového klubu si môžte zakúpiť v pokladni DK Šaľa počas otváracích hodín pokladne!

Filmy, ktoré sa premietajú v našom kine pod hlavičkou Filmového klubu sa premietajú už bez tak za zvýhodnené vstupné - 4€ (a v prípade, že ste majiteľom Preukazu FK, tak je vstupné len 3€). 
Tieto filmy premietame spravidla v stredu a zvyčajne 2x mesačne. 

V januári sme si pre vás ale pripravili až tri filmové skvosty a to: 
15. 1. 2020 - 20:00 - NÁRODNÍ TŘÍDA je film o chlapíkovi, ktorému nikto nepovie inak ako Vandam. Jeho kumpáni z krčmy ho ale prezývajú aj "národní hrdina". Vraj dal vtedy v Novembri ’89 na Národní tříde dejiny jednou ranou do pohybu. 
Film podľa rovnomennej knihy Jaroslava Rudiša, v hlavnej úlohe s Hynkom Čermákom, kombinuje dramatický príbeh s čiernym humorom.

22. 1. 2020 - 20:00 - MILOSŤ - film odohrávajúci sa v období dramatických dejín povojnového Poľska stále zostáva univerzálny vo svojom príbehu – boji dvoch rodičov, aby znovu získali svoju dôstojnosť a rovnováhu v živote po tom, čo stratili svoje dieťa.

29. 1. 2020 - 20:00 - PRVÝ ZRADCA  je strhujúci a realite veľmi verný príbeh človeka, ktorý spraví niečo dovtedy nemysliteľné a ktorý navždy zmení svet mafie. 

Asociácia slovenských filmových klubov je občianske združenie. Je najväčším distribútorom artovej kinematografie, titulov zlatého fondu svetovej kinematografie, súčasnej slovenskej a českej hranej, dokumentárnej a animovanej tvorby na Slovensku. Dramaturgia výberu filmov má svoje kritériá, ktorými sú predovšetkým umelecká a estetická hodnota filmového diela. Každý rok distribuuje ASFK do kín okolo 35 filmov. Klubotéka ASFK obsahuje viac ako 500 titulov.

Asociácia slovenských filmových klubov sídli v Bratislave. Vznikla v roku 1993 ako výsledok potreby rozšírenia a zastrešenia klubového filmového hnutia na Slovensku. Autorom tejto myšlienky a zakladateľom ASFK je Peter Dubecký. V čase vzniku ASFK združovala 28 aktívne pracujúcich filmových klubov na Slovensku, do roku 2019 ich počet vzrástol na 60.

Od roku 1995 je ASFK riadnym členom Medzinárodnej federácie filmových klubov (FICC) so sídlom v Paríži. Je aj členom Únie filmových distribútorov Slovenskej republiky a od roku 2008 je súčasťou Stredoeurópskej federácie filmových klubov.

Ako etablovaná spoločnosť distribuujúca európske a artové filmy ASFK pravidelne získava podporu z európskych podporných fondov EURIMAGES a MEDIA. Projekty ASFK podporuje aj Audiovizuálny fond, Slovenský filmový ústav, Slovenská asociácia producentov v audiovízii, Visegrad Fund, Poľský inštitút v Bratislave, České centrum v Bratislave a mnohé ďalšie inštitúcie.