Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.06.2015 - 07:38  //  aktualizácia: 16.06.2015 - 07:41  //  zobrazené: 1356

Naše mesto Šaľa 2015

Mesto Šaľa sa zapojilo do projektu Naše Mesto 2015, čo je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe, ktoré organizuje Nadácia Pontis, a ktoré každoročne prepája ľudí z firiem a verejnosti s verejnoprospešnými organizáciami. Tento rok sa podujatie: „Naše Mesto“ uskutočnilo v piatok a v sobotu 12. a 13. júna vo viacerých slovenských mestách. Mesto Šaľa sa prihlásilo do projektu s dvoma aktivitami, ktoré prebiehali v piatok 12.6.2015 od 13.00 do 16.00 hod.
 

V areáli zimného štadióna a minigolfového ihriska dobrovoľníci očistili plot (147 m) od starej farby a následne ho natreli novou farbou, plot sa očistil od machu, vytrhala sa burina popri plote. Minigolfové ihriská sa očistili od nečistôt, upratalo sa ich okolie. V areáli sa vysadili trvalky do kvetináčov.

Počet zapojených dobrovoľníkov z mesta Šaľa 10 + 1 koordinátor, 44 firemných dobrovoľníkov.

V areáli športovej haly dobrovoľníci najprv očistili plot (cca 30 m) a obe brány od starej farby a následne ho natreli farbou, miesto označili, že je čerstvo natreté. Zároveň v areáli športovej haly sa upravili kvetináče, pozametal a upratal dvor areálu a jeho okolie.

Počet zapojených dobrovoľníkov z mesta Šaľa 9 + 1 koordinátor, 16 firemných dobrovoľníkov.

Ako dobrovoľníci mesta Šaľa sa mohli zapojiť zamestnanci mesta, ich rodinní príslušníci, ale aj klienti nášho úradu, poslanci, členovia komisií atď. Okrem nás „domácich“ sa pridali aj firemní dobrovoľníci, ktorí sa prihlásili na konkrétne aktivity cez web www.nasemesto.sk.

Vďaka tejto akcii majú tieto naše športové areály vynovené oplotenie a brány. Touto cestou ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto dobrovoľnej aktivity s cieľom zveľadenia nášho mesta a prispeli tak svojou nezištnou prácou k dobrej veci.