Domov   >  Kino
publikované: 20.02.2023 - 11:24  //  aktualizácia: 20.02.2023 - 11:47  //  zobrazené: 900

Medveď na kokse, Kuciak, Ant-Man and the Wasp, Magic Mike, Múmie, Slúžka, Invalid, Kocúr v čižmách: Posledné želanie

Program kina (22.2.-26.2.2023)

Streda 20:00 Ant-Man and the Wasp: Quantumania- titulky

Žáner: Sci-fi, Akcia

Spolu s Hopeinými rodičmi Hankom Pymom a Janet Van Dyneovou sa ocitnú na prieskume Quantum Realm, v kontakte s novými podivnými tvormi a vydávajú sa na dobrodružstvo, ktoré ich posunie za hranice toho, čo si mysleli, že je možné. Réžisérom filmu je Peyton Reed a producentmi Kevin Feige a Stephen Broussard. (Cinemart)

 

Štvrtok, Piatok, Nedeľa 20:00 Kuciak: Vražda novinára

Žáner: Dokument

Film o udalosti, ktorá navždy zmenila Slovensko. (Bontonfilm)

 

Piatok 17:30, Nedeľa 17:00 Múmie

Žáner: Animák

Film sleduje zábavné dobrodružstvá troch egyptských múmií, ktoré žijú v podzemnom tajnom meste ukrytom v starovekom Egypte. Toto trio zahŕňa princeznú, bývalého kočiša a jeho mladšieho brata spolu s jeho domácim miláčikom krokodílom. Sériou nešťastných udalostí sa múmie dostanú do dnešného Londýna a vydajú sa na bláznivú a veselú cestu pri hľadaní starého prsteňa kráľovskej rodiny, ktorý ukradol ambiciózny archeológ Lord Carnaby. (Continental film)

 

Sobota 15:00 Asterix a Obelix: Ríša Stredu

Žáner: Rodinný, Komédia

Píše sa rok 50 pred Kristom. Zradný princ Deng Tsin Ruin práve dal uväzniť čínsku cisárovnú. Jeho jedinou túžbou je ovládnuť ríšu. Princezná Sass-Yi utečie do Gálie, kde si vyžiada pomoc udatných bojovníkov Asterixa a Obelixa, ktorí sú vďaka čarovnému nápoju obdarení nadľudskou silou. Naši dvaja nerozluční hrdinovia a princezná sa vydávajú na dobrodružnú výpravu zachrániť cisárovnú a celú Čínu... (Magicbox)

 

Sobota 17:00 Slúžka

Žáner: Historický, Dráma

Hlavnou hrdinkou je pätnásťročná Anka, ktorá prichádza pracovať ako slúžka do pražskej vily vysokopostavenej rakúsko-uhorskej rodiny. Anka s pomocou zvyšného služobníctva spoznáva pravidlá nového sveta, triedne rozdiely aj komplikované povahy svojich zamestnávateľov. Jej úhlavnou nepriateľkou stáva rovnako stará dcéra panskej rodiny, Resi, no nevraživosť medzi mladými ženami sa postupne premení na sympatie. Silné puto pomôže obom hrdinkám prežiť príkoria, ktoré ich v období života počas prvej svetovej vojny čakajú. (Continental film)

 

Sobota 20:00 INVALID

Žáner: Čierna komédia

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Réžie filmu INVALID sa zhostil Jonáš Karásek, režisér s mimoriadnym zmyslom pre humor a citom pre silnú vizuálnu stránku, ktorý dokáže suverénne kombinovať humor s akciou, a to všetko navyše zabalené v atraktívnom vizuálnom obale. Pre Jonáša to bude už jeho tretí film po komerčne úspešných filmoch Kandidát a Amnestie. Scenár k filmu napísal Tomáš Ďušička a je zaplnený originálnymi postavami, jedinečným príbehom a hlavne vtipnými autentickými dialógmi a replikami, ktoré majú potenciál stať sa kultovými. Producentmi filmu sú Maroš Hečko a Peter Veverka. V snímke sa okrem spomenutého Zděnka Godlu a Gregora Hološku, predstavia Daniel Fischer, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič, Sandra Lasoková ale aj hviezdy hudobného show-biznisu Rytmus v úlohe rómskeho úžerníka, Majk Spirit v úlohe policajta a trio hip-hop hviezd doplní aj raper VEC. (Cinemart)

 

Nedeľa 17:00 Uteč!

Žáner: Horor, Thriller

Mladá americká vysokoškolská študentka tajne cestuje do Nórska, aby sa pokúsila vypátrať svoje rodinné korene. Dievča našli ako bábätko na cintoríne, s obráteným krížikom na krku. Tínedžerka sleduje túto stopu a pomocou satanistického symbolu sa dostáva čoraz bližšie k pravde. V pátraní jej však bránia aj nočné mory a vízie, ktoré ju neustále nabádajú k úteku, kým ešte nie je neskoro. Film v réžii Alexa Herrona nadväzuje na najlepšie tradície amerických hororov, pričom ako kulisy využíva krásne scenérie Nórska. Koproducentom filmu je Tommy Wirkola, režisér filmov Šialená noc, 7 sestier a Janko a Marienka: Lovci čarodejníc, ktorý úspešne spája škandinávske filmové tradície so žánrom a profesionalitou hollywoodskej kinematografie. V tomto úsilí pokračuje Herron hororom "Uteč!", ktorý je súčasne nórskym aj americkým hororom a mal by priniesť fanúšikom tohto žánru plné uspokojenie. (Vertigo distribution)

 

Sledujte: 

Instagram: kino.sala

FB: Kino Šaľa

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/