Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 12.08.2015 - 14:27  //  aktualizácia: 12.08.2015 - 14:28  //  zobrazené: 1111

KTO NAVARÍ NAJLEPŠIE LEČO?

Gazdinky, gazdovia, na aký spôsob viete urobiť lečo? Je to vaše niečím výnimočné? Poďte svoje kulinárske schopnosti predviesť na súťaž vo varení leča!

Nezvyčajnú súťaž organizuje OZ Večania. Varenie leča bude prebiehať 15. septembra v popoludňajších hodinách na Pribinovom námestí vo Veči. Tím by mal mať päť členov, štartovné je päť eur pre družstvo. Kuchtenie podporí organizátor chlebíkom, súťažiacim dodá šesť plastových tanierov a lyžičiek, pracovný stôl, štyri stoličky, vodu na varenie a umytie riadu a možnosť uložiť si suroviny do chladiaceho zariadenia.

Družstvo sa musí postarať o suroviny, drevo na oheň, kotlík, dosku na krájanie suroviny, nádoby a pomôcky, čistiace prostriedky. Kotlík musí byť osadený v kotline alebo si družstvo donesie plechovú podložku. Organizátor odporúča navariť najviac päť litrov leča. Počas varenie sa nudiť nebudete. Môžete si zmerať sily v zatĺkaní klinca do klátu, v pití piva na čas a v jedení syrového korbáča bez pomoci rúk.

Prihlásiť sa môžete na Mestskom úrade v Šali (na prízemí), resp. kontaktujte organizátora, Mareka Molnára – 0915 739 364, ozvecania@gmail.com. Uzávierka prihlášok bude 8. septembra.