Domov   >  Kino
publikované: 16.09.2019 - 12:27  //  aktualizácia: 19.09.2019 - 07:54  //  zobrazené: 2535

Filmové novinky v našom kine!

.Tento týždeň premietame samé filmové novinky, tak si ich nenechajte ujsť a poďte sa teraz s nami inšpirovať a pozrieť, na ktoré prídete práve vy!

AFRIKA NA PIONIER
18. 9. 2019 - 20:00

5 cestovateľov, 5 mesiacov na cestách, 15 tisíc kilometrov
Prvý slovenský motorkársky Road Movie o ceste piatich Slovákov naprieč africkým kontinentom. Všetko to začalo nevinným výletom, keď sme po strednej škole vyrazili na pionieroch prvýkrát na cestu okolo Slovenska. Každým rokom sme toho chceli vidieť viac a tak sme si pomaly plnili sny. Po deviatich rokoch sa nám na pionieroch podarilo prejsť naprieč celým africkým kontinentom a z našej doposiaľ najnáročnejšej cesty natočiť celovečerný film. Zažite s nami nekonečný pocit slobody, ale aj náročné a nebezpečné situácie, v ktorých sme sa častokrát ocitli. Zamrznutou Európou Vás prenesieme až do Afriky, kde na nás čakalo 45 stupňové peklo v Sudáne, nekonečné púšte s prázdnymi nádržami, tlačenie motoriek do vysokých hôr v Etiópii, nádherné pláže Mozambiku, ale aj nebezpečný boj so zákernou maláriou. 5 cestovateľov, 5 mesiacov na cestách, 15 tisíc kilometrov na jedných z najhorších jednostopových motorových dopravných prostriedkoch.
Trailer k filmu:

 

AD ASTRA
18., 21. 9. 2019 - 20:00

Brad Pitt putuje na vonkajší okraj slnečnej sústavy, aby zastavil hrozbu pre život na Zemi. Objavuje tam tajomstvá, ktoré spochybňujú povahu ľudskej existencie a naše miesto vo vesmíre. 22.storočie. Umelá inteligencia je integrovaná do všetkých priemyselných odvetví, Mesiac a Mars sú kolonizované, ľuďmi osídlené satelity obiehajú okolo Neptúnu, najvzdialenejšej planéty slnečnej sústavy. Na Zemi sa stavia nová babylónska veža. Je to anténa, ktorej koniec dosahuje až do vesmírneho priestoru a ktorá má slúžiť k vyhľadávaniu inteligentného mimozemského života. Tím budujúci túto gigantickú stavbu vedie Roy McBride (Brad Pitt). Astronautom sa stal vďaka svojmu otcovi (Tommy Lee Jones), ktorý bol veliteľom výskumnej expedície projektu Lima. Aj jej úlohou bolo pátrať po vyspelom mimozemskom živote a pred dvadsiatimi rokmi zmizla kdesi v útrobách vesmíru. Teraz je Zem postihnutá celou radou nečakaných katastrof, ktoré zasiahnu aj stavbu gigantickej antény. Americké spravodajské služby sa domnievajú, že Royov otec stále žije a ohrozenie Zeme má pôvod v explóziách, ku ktorým dochádza u planéty Neptún a súvisí s projektom Lima. Roy je vyslaný na vesmírnu misiu vedúcu cez Mesiac a Mars až k vonkajšiemu okraju slnečnej sústavy, aby tu svojho otca našiel. Jeho cesta však odhalí tajomstvo spochybňujúce samotnú podstatu ľudskej existencie a jej miesta vo vesmíre. Názov filmu sa odvoláva na známe heslo Per Aspera Ad Astra, čo v preklade znamená Cez prekážky ku hviezdam. A preto si neľahkú úlohu zadal aj režisér filmu James Gray: „Mojím cieľom je vytvoriť tu najrealistickejšiu verziu vesmírneho cestovania, akú kedy bolo možné vďaka filmu zažiť.“ Aj preto za kamerou stál jeden z najpovolanejších, Hoyte Van Hoytema, ktorý vytvoril obrazovú stránku takých filmov, ako sú Interstellar, Spectre alebo Dunkirk.
Trailer k filmu:

 

ANGRY BIRDS VO FILME 2
20., 21. 9. 2019 - 18:00

Red, Bomb a Chuck sa vracajú v pokračovaní populárnej rozprávky.
Okrem vtáčieho Píplandu a sveta ich úhlavných nepriateľov Krochkáčov existuje aj záhadný tretí ostrov, ktorého obyvatelia predstavujú pre všetkých novú hrozbu. Ak sa chcú ochrániť, musia sa odvekí súperi spojiť a spolupracovať. Z najhorších nepriateľov je tak ešte horší tím...
Trailer k filmu:

 

RAMBO: POSLEDNÁ KRV
20. 9. 2019 - 20:00

Ešte raz, naposledy a osudovo prichádza do kín John Rambo v podaní Sylvestra Stalloneho. Piatym dielom Rambo: Posledná krv uzavrie takmer štyridsať rokov dlhý príbeh legendárnej akčnej postavy. Po neľútostných bojoch v džungli a púšti sa dej zavŕši tam, kde sa v snímke Prvá krv začal. Doma v Amerike. Nakoniec ho aj tu doženie minulosť. Rambo bude nútený oprášiť svoje schopnosti a vydať sa na cestu krvavej pomsty. John Rambo sa konečne vrátil domov. Usadil sa na ranči v Arizone a démonov zo svojej zabijackej minulosti sa snaží vyhnať pokojným životom kovboja v americkom zapadákove. Nájde si aj niekoľko ľudí, ktorých má rád a na ktorých mu záleží. Má šancu dosiahnuť vnútorný pokoj. A práve obyčajný pocit, že má konečne pre čo žiť, ho neľútostne vráti tam, odkiaľ sa snaží utiecť. Do sveta zabíjania. Dcéra jeho dávneho priateľa totiž nedbá na výstrahy a vydá sa za hranice do Mexika, kde ju unesie miestna mafia. Únosy dievčat na nútenú prostitúciu robia zločinci v Mexiku bežne, v tomto prípade však majú obrovskú smolu. „Ide k vám smrť a neexistuje nič na svete, čo by vám pomohlo zastaviť ju,“ hovorí John Rambo pokojne a s rozmyslom smerom ku gangu mexického drogového kartelu. Každý, kto o Rambovi niekedy počul, vie, že nie je dôvod neveriť mu. Boh pozná zľutovanie, John nie. Prvýkrát s krátkymi vlasmi, prvýkrát bez čelenky, prvýkrát u seba doma, prvýkrát unavený. Zato stále s lukom a ikonickým nožom. Kruh sa uzatvára. John Wick a ďalší zabijaci dneška sú síce elegantní a cool. Ale toto je Rambo, ktorý aj na zemi dokáže rozpútať peklo. Prvé zábery z filmu, ktoré Sylvester Stallone osobne predstavil na festivale v Cannes, vzbudili veľké očakávania. Atmosféra, boj s vlastnou minulosťou a dôraz na samotnú postavu sľubujú skutočne dôstojnú rozlúčku s filmovou sériou a postavou, ktorá sa stala skoro synonymom žánru akčného filmu. Vďaka vykresleniu zlomeného zabijaka, ktorý stratil svoju silu, sa viacero ľudí nebojí porovnávať posledného Ramba s nadšene prijatým Loganom. Logická otázka teda znie: Zostane John Rambo nažive aj potom, ako bude preliata posledná krv?
Trailer k filmu:

Viac info o programe a vstupenkách nájdete na http://www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!