Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 31.10.2012 - 11:25  //  aktualizácia: 21.01.2013 - 11:29  //  zobrazené: 1533

06/2012 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 06/2012  |  dátum konania: 29.10.2012

Záznam z komisie
životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti konaného dňa 29. 10. 2012

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Uznesenie č. XV/1.
Koncepcia prevencie – prerokovanie materiálu
S materiálom v stručnosti oboznámil prítomných PhDr. Marán Šperka, ktorý je aj členom pracovnej skupiny, ktorá Koncepciu tvorila. K návrhu Koncepcie mala pripomienky JUDr. Eva Gyurovszká, ktorá ocenila prácu spracovateľov,  navrhla, aby v Koncepcii boli navrhnuté monitorovacie ukazovatele podľa ktorých bude možné  Koncepciu vyhodnocovať. Spracovateľ pripomienku akceptoval, ukazovatele budú doplnené do finálnej verzie.
Pplk. Ladislav Papp, zástupca okresného riaditeľa PZ Šaľa, sa zúčastňoval osobne zasadnutí pracovnej skupiny, ktorá Koncepciu tvorila. V rámci činností vyplývajúcich z jednotlivých oblastí Koncepcie by uvítal lepšiu spoluprácu samosprávy mesta s  OOPZ v Šali. V rámci diskusie v nadväznosti na časti Koncepcie hovoril aj o spolupráci s Mestskou políciou v Šali ako aj o  práci polície v tejto oblasti. Ladislav Košičár mal pripomienku k zohľadneniu výdavkov spojených s realizáciou Koncepcie v rozpočte mesta zodpovednými zamestnancami.
Komisia odporúča doplniť Koncepciu podľa pripomienok, po dopracovaní odporúča predložiť na rokovanie MsZ.

Uznesenie č. XV/2.
Problematika chovu a držania psov, návrh ďalšej kontrolnej činnosti
RSDr. Peter Gomboš oboznámil prítomných o kontrolnej činnosti.
Komisia odporúča pokračovať v kontrolnej činnosti v spolupráci MsP, členov komisie a občianskych aktivistov. Ďalej odporúča riešiť neprihlásených psov v jednotlivých bytových domoch cestou spolupráce s predsedami SVB a NP.

Uznesenie č. XV/3.
Čistota a poriadok
Ing. Haládiková informovala prítomných o postupe pri výstavbe kontajnerových stojísk.
Pre tento bolo so SITA Slovensko, a.s.  dohodnutá výstavba 2 ks stojísk a to na Ul. Horná a Kukučínova (pri kotolni MENERTH TERM).  Všetky podklady (projekty, vyjadrenie k ohláseniu drobnej stavby, vyjadrenia sieťarov) boli odovzdané zástupcovi SITA Slovensko, a.s., P. Sýkorovi dňa 10. 10. 2012 vrátane odovzdania staveniska. Podľa našich terénnych ohliadok sa zatiaľ s ich výstavbou nezačalo. O postupe prác pri výstavbe stojísk sme požiadali zástupcu SITA Slovensko, a.s., p. Sýkoru. Zatiaľ svoje stanovisko nezaslal na MsÚ.
Komisia žiada na nasledujúce zasadnutie predložiť informáciu o postupe prác na budovaní stojísk a takisto žiada predložiť návrhy budovania stojísk pre rok 2013.