Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 26.10.2019 - 13:49  //  aktualizácia: 26.10.2019 - 13:51  //  zobrazené: 1658

ŽS J. C. Hronského v Šali premenili opäť na miesto zdravej výživy

Už po šestnásty raz si žiaci šalianskej Základnej školy Jozefa Cígera Hronského v uplynulých dňoch pripomenuli Svetový deň výživy. Tentokrát sa niesol v znamení zdravých jedál a nátierok. Žiaci všetkých vekových skupín pripravili desiatky rozličných zdravých a chutných jedál, nátierok či jednohubok počas hodín a prestávok. Po príprave a prezentácii nechýbala spoločná ochutnávka. Zároveň si vypočuli prednášku o zdravej výžive, kde dostali informácie o tom, ktoré potraviny sú zdravé a ktoré nie.  

,,V Základnej škole máme jasnú víziu, ktorá hovorí, že chceme ponúknuť naším deťom zdravé jedlá. Máme osvedčený systém školského stravovania, do ktorého sa zapája množstvo školopovinných detí. Tešíme sa, že tento deň sme spoznali aj rôzne netradičné nápady, ktoré súvisia s jedlom. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí pomohli doma svojím deťom s nápadmi a ďakujeme deťom, že sa pridali k oslave zdravej výživy,“ povedala riaditeľka školy Katarína Grznárová. 

Deň zdravej výživy si pripomíname tradične v polovici októbra (16. 10.)  Vyzýva k zdravému stravovaniu sa. Zároveň zdôrazňuje, že výživa je významný faktor životného štýlu, ktorý ovplyvňuje zdravie. Poskytuje nielen krytie základných potrieb energie a jednotlivých živín potrebných pre život, ale je spojená s emóciami, často aj s pocitom uspokojenia. Výživa sa spoločne s fyzickou aktivitou a genetickou dispozíciou podieľa  na výslednom výživovom stave jedinca.

Táto iniciatíva na základnej škole bola jednou z prvých aktivít nového školského roka pre 1. stupeň. Už o pár dní ju čakajú ďalšie. Triedy pre nadané detí na prvom stupni čaká Deň tekvíc (28. 11.) a celú školu učenie v maskách pri príležitosti Halloweenu.

Zdroj správy: Základná škola Jozefa Cígera Hronského v Šali

Snímky: Archív Základnej školy Jozefa Cígera Hronského