Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 12.08.2020 - 09:47  //  aktualizácia: 12.08.2020 - 10:02  //  zobrazené: 1422

ZŠ J. C. Hronského uspela v projekte Kauflandu "Čerstvé hlavičky"

Základná škola Jozefa Cígera Hronského v Šali sa stala jednou z víťazných škôl druhého ročníka celoslovenského projektu Kauflandu "Čerstvé hlavičky". Vďaka výhre získa z miestnej predajne obchodného domu počas celého budúceho školského roka každý žiak školy raz do týždňa prísun ovocia alebo zeleniny. Prvé dorazí do školy 3. septembra 2020. 

,,Myslíme si, že čerstvé ovocie či zelenina je dôležitá pre zdravý vývoj detí a mládeže, a preto sme sa zapojili do projektu Čerstvé hlavičky. Máme veľkú radosť, že sme vyhrali," hovorí zástupkyňa školy Lucia Vrbišťanová. Dodáva, že do projektu sa škola zapojila druhýkrát. Vlani uspela v hlasovaní pred Spojenou školou v Šali. ,,Jablká, banány, hrušky, nektarinky, broskyne, marhule, kaleráby, karotky. To všetko dostávali celý rok naši žiaci. Dovoz ovocia a zeleniny z predajne po celý rok zabezpečovala učiteľka Silvia Bereczová, za čo jej patrí veľká vďaka," povedala Vrbišťanová. 

Tento rok súťažila ZŠ J. C. Hronského v Šali so Základnou školou s materskou školou vo Vlčanoch. Vyhrala o vyše 600 hlasov. ZŠ J. C. Hronského získala 2 162 hlasov a ZŠ s MŠ vo Vlčanoch 1 547.  

Kaufland pozval do súťaže všetky školy na území SR. Na Slovensku má 70 predajní, pričom pre každú hľadal jednu partnerskú školu. Do projektu sa prihlásilo 189 základných škôl, ktoré bojovali o zdravý balíček pre každého žiaka na celý školský rok 2020/2021 od jednotlivých predajní Kaufland. Jeden takýto balíček obsahuje 200 gramov čerstvého ovocia a zeleniny a na žiakov čaká raz týždenne priamo v ich škole. O tom, ktoré školy získali ovocie a zeleninu, bolo možné rozhodnúť v hlasovaní od 24. júna do 29. júla 2020 na webstránke cerstvehlavicky.sk (a to registráciou bloku z nákupu v Kauflande).

Základnú školu Jozefa Cígera Hronského minulý rok navštevovalo 421 žiakov, v novom roku ich bude o 12 viac. 

ZŠ J. C. Hronského v Šali