Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 21.06.2017 - 16:39  //  aktualizácia: 25.06.2017 - 13:47  //  zobrazené: 5042

Žiadosť na ďalších 116 bytov je schválená

Pre obyvateľov nášho mesta máme ďalšiu pozitívnu správu. Jedným z hlavných cieľov primátora mesta Jozefa Belického bola výstavba nájomných bytov. Na Kráľovskej ulici začalo byť pred pár dňami rušno, keď na miesto budúcej výstavby 34 bytov prišli prvé stroje. Dnes 21. júna 2017 nám ŠFRB schválil finančné prostriedky na výstavbu aj ďalších 116 bytov.

Obyvatelia mesta sa tak definitívne môžu tešiť na 150 nových nájomných bytov na Kráľovskej ulici. Tri bytové domy budú mať jednoizbové, dvojizbové a trojizbové bytové jednotky. Cieľovou skupinou ľudí, na ktorých výstavbu mesto zameria, budú mladí ľudia, kde v domácnosti obaja pracujú. „Našou snahou je pomôcť im naštartovať si vlastný život, založiť si rodinu“ vyjadril sa primátor. Ďalšou skupinou budú určite tí, ktorí bývajú s rodičmi a v podnájmoch. Byty financované z prostriedkov ŠFRB si po čase budú môcť odkúpiť do vlastníctva.

Mesto tak postupne spĺňa každý zo svojich cieľových plánov – obnova polikliniky, výstavba nájomných bytov a dúfajme že aj cyklotrasa, na ktorú sme práve podali žiadosť. Popri tom je obrovskou snahou vybudovanie obchvatu, ale aj zmeny k ekologickejšej samospráve – elektromobily mestskej polície, polopodzemné kontajnery, či už o pár dní jazdiaci elektrobus.

(alx)

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/