Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 01.04.2021 - 13:50  //  aktualizácia: 01.04.2021 - 13:51  //  zobrazené: 1177

Žiaci Základnej školy J. C. Hronského v Šali privítali jar sériou aktivít

Žiaci Základnej školy Jozefa Cígera Hronského v Šali privítali jar sériou aktivít v školskom klube. Interiér školy vyzdobili vďaka výrobe rozličných dekorácií a výrobkov. Aktívne oslávili i končiaci marec - mesiac knihy a nezabudli ani na tematické dni spojené s vodou, mozgom, učiteľmi a blížiacu sa Veľkú noc. Bohatú fotogalériu je možné nájsť v albume školy (https://zskrsala.edupage.org/album/). 

„Na príchod jari sa tešil hádam každý jeden z nás ale najviac deti. A tak to bolo aj v našich školských kluboch detí. Radosť z príchodu jari, sme oslávili nielen hrami v areáli školy, ale aj  výrobou rôznych dekorácií a výrobkov, ktorými sme si vyzdobili priestory školského klubu detí," hovorí vychovávateľka školského klubu detí Veronika Vargová. 

Mesiac marec priniesol nielen prvé otvorenie školy po niekoľkých týždňoch zatvorenia, ale aj mesiac spojený s čarom kníh. ,,S deťmi sme sa pri čítaní vcítili do kože hrdinov bájnych dôb, pátrali po pokladoch s pirátmi, objavovali zákutia širokého vesmíru a nechali sa unášať pútavými príbehmi z jednotlivých stránok kníh," opisuje ďalej Vargová. 

Ku každej dobrej knihe nesmie chýbať aj vlastnoručne vyrobená záložka, preto ju s deťmi aj zhotovili. V 3. oddelení sa deti zapojili do súťaže Najlepší čitateľ, ktorej úlohou bolo prečítať najviac strán. Na konci mesiaca si vyhodnotia výsledky a najlepší čitateľ získa odmenu v podobe knihy. Každý zúčastnený získa malú odmenu. 

Originálne tiež boli tematické dni venované vode a učiteľom. Počas Dňa vody si v jednotlivých oddeleniach klubu detí pripomenuli jej dôležitosť. V 6. oddelení sa rozprávali o kolobehu vody a získané poznatky zužitkovali v praxi jednoduchým experimentom s pohárom vody, v ktorom si deti vyskúšali vytvoriť dážď.

„Koniec mesiaca uzatvára sviatok Deň učiteľov, vo všetkých oddeleniach preto s deťmi pre triednu učiteľku prichystali malý darček v podobe vlastnoručne vyrobených drobností. V 4. oddelení deti za pomoci vychovávateľky pripravili kyticu zo sladkostí," opisuje ďalšie práce spojené so začiatkom jari Veronika Vargová. 

Pred Veľkou nocou sa v škole zapojili do tradičného maľovania kraslíc, výroby veľkonočných pozdravov a zajacov. V 2. oddelení deti vyrábali držiaky na veľkonočné vajíčka v podobe zajačika. V tomto oddelení deti za pomoci vychovávateľky vyrobili aj veľkonočnú ikebanu. Najväčšiu radosť deťom v prvom oddelení urobilo sadenie semienok, pri ktorom zužitkovali prasknuté škrupinky vajíčok.

ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali