Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 02.09.2019 - 11:16  //  aktualizácia: 02.09.2019 - 11:23  //  zobrazené: 2143

Žiaci už zasadli do školských lavíc

Tak ako na celom území Slovenskej republiky aj v Šali sa naše základné školy zaplnili žiakmi, ktorí zasadli do školských lavíc. Pre mnoho detičiek to bolo ale niečo nové a museli sa zoznámiť nielen so školskými lavicami, ale i s prostredím, so spolužiakmi či s pani učiteľkami.

Pondelkové počasie prvého školského dňa znepríjemnil cestu do školy asi mnohým školákom. Na druhú stranu, ich mesto v tento výnimočný deň potešilo jazdou zadarmo v mestskej hromadnej doprave. Elektrobusom zadarmo sa v tento deň mohli odviesť nielen školáci, ale aj ich rodičia a všetci obyvatelia mesta. Počasie skomplikovalo program slávnostného otvorenia i na ZŠ J. Hollého. Žiaci, rodičia a učitelia si teda hymnu vypočuli prostredníctvom rozhlasu, cez ktorý sa všetkým školákom prihovoril i riaditeľ školy Ján Minár: ,,Dva mesiace prázdnin sú za nami. Dúfam, že ste načerpali silu a energiu do nového školského roka. Vítam medzi nami i prvákov. Verím, že Vaši rodičia budú spokojní a my učitelia hrdí akých máme skvelých prvákov.“ Po slávnostnom príhovore riaditeľa školy, sa školákom a ich rodičom prihovoril i primátor mesta Šaľa Jozef Belický: ,,Prajem všetkým žiakom, pedagógom a rodičom, aby tento školský rok bol pre Vás úspešný, aby sa Vám splnili sny a ambície, ktoré máte. Držím palce prvákom, ktorí dnes prvýkrát vidia svojho pána učiteľa alebo pani učiteľku.“ Primátor Šale Jozef Belický sa potom vybral z riaditeľne priamo do tried prváčikov. Na ZŠ J. Hollého sú dve prvácke triedy, v ktorých už nedočkavo sedeli malí prváci. Spoločnosť prvákom, okrem pána učiteľa a pani učiteľky, robili ešte aj rodičia. Aj tu sa primátor prihovoril nielen prvákom, ale aj ich rodičom.

Žiaci sa na ZŠ J. Hollého budú môcť v tento školský rok vzdelávať v nových dvoch jazykových učebniach a v novej učebni výpočtovej techniky. ,,Školstvo je jedno z priorít mesta Šaľa, tvorí najdôležitejšiu časť nášho každoročného rozpočtu. Sme pyšní na to, že naše základné školy dosahujú skvelé výsledky v rámci okresu, kraja i celého Slovenska,“ doplnil primátor Šale Jozef Belický.

Na záver, v mene celého vedenia mesta, želáme všetkým žiakom, pedagógom a rodičom úspešný štart do nového školského roka a pevné nervy pri načerpávaní nových vedomostí.

 

(DH)