Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 09.10.2019 - 16:22  //  aktualizácia: 30.10.2019 - 15:11  //  zobrazené: 1315

Žiaci si spestrili učenie návštevou Mestského úradu v Šali

V utorok 8. októbra 2019 si prváčikovia zo Základnej školy J. C. Hronského užili príjemné dopoludnie na Mestskom úrade v Šali.

Jeden z vyučovacích predmetov malých prvákov je aj prvouka, kde jednou z tém spomedzi ostatných je aj téma "Naša obec.“ Triedna učiteľka 1.C triedy na ZŠ J. C. Hronského v Šali tak chcela svojim žiakom predstaviť naše mesto v podaní hlavných dominánt, historických budov a budov, ktoré sú pre naše mesto dôležité. ,,Chceli by sme sa oboznámiť s prácou ľudí, ktorí pracujú napríklad v mestskej knižnici alebo v kaštieli. Tak isto sme zvolili aj prácu nášho pána primátora, ktorí zastupuje mesto v rôznych situáciách, projektoch alebo na rôznych stretnutiach,“ uviedla učiteľka ZŠ J. C. Hronského v Šali Adriana Laczková. S veľkým nadšením vo svojej kancelárii privítal detičky primátor Šale Jozef Belický. Vysvetlil im, v čom spočíva plnenie jeho úloh a odpovedal na rôzne otázky, ktoré si pre neho prváci pripravili. Počas tohto stretnutia sa žiaci naučili aj ako vyzerá erb Šale a čo všetko sa na ňom nachádza. Primátor im zároveň ukázal aj vlajku Šale a vlajku mestskej časti Veča. Deti sa tak opäť naučili niečo nové. Primátor potom žiakom hravou formou predstavil i rôzne iné významné budovy nielen v našom meste ale i okolí. Následne si každý jeden žiak od primátora prevzal pexeso, zobrazujúce tieto významné stavby. Žiaci sa od primátora presunuli k prednostke Mestského úradu v Šali Jane Nitrayovej, ktorá ich vo svojej kancelárii privítala sladkými pochutinkami. Deti sa pani prednostke pochválili svojimi znalosťami, ktoré si priniesli od pána primátora. Potom sa preskleným výťahom odviezli na prízemie, kde im bola predstavená obradná sieň a kongresová sála. V kongresovej sále sa aspoň nachvíľku mohli zahrať na malých poslancov a poslankyne a vyskúšať si mikrofón, do ktorého nám zaspievali alebo povedali básničku.

Nakoniec sa prváčikovia opäť výťahom odviezli na prvé poschodie, z ktorého sa mohli pozrieť na zelenú strechu. Pre mnohých bolo práve toto najväčším zážitkom. Vedenie mesta tak deťom v tento deň spríjemnilo učenie i takouto formou a pevne veríme, že si tento zážitok odniesli i domov a podelili sa oň so svojimi rodičmi.

(DH)