Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 17.03.2020 - 16:05  //  aktualizácia: 17.03.2020 - 16:23  //  zobrazené: 1671

Zberný dvor bude zatvorený

Zberný dvor v Šali bude z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 zatvorený. Mesto tak rozhodlo na základe komunikácie s Úradom verejného zdravotníctva. Pevne veríme, že sa situácia čoskoro zlepší a opäť budeme môcť pokračovať v mestských aktivitách a poskytovať obyvateľom služby, ktoré potrebujú.

Mnohí obyvatelia sa na mesto obrátili aj so žiadosťou, aby sa nezrušilo jarné upratovanie. Jarné upratovanie sa uskutoční v náhradnom termíne, keďže spoločnosť, ktorá nám zabezpečuje vývoz odpadu, zabezpečuje mestu aj vývoz komunálneho a triedeného odpadu. Pri jarnom upratovaní dochádza k tomu, že sú zamestnanci spoločnosti viacej vyťažení a mohlo by sa stať, že by mnohí ostali práce neschopní. Na Slovensku je vyhlásená mimoriadna situácia, čiže v tejto chvíli je pre mesto najdôležitejšie, aby boli zamestnanci spoločnosti k dispozícii pre vývoz komunálneho a triedeného odpadu.

Týmto žiadame obyvateľov, aby v prípade, že disponujú nejakým veľkorozmerným odpadom počkali, kým sa situácia ukľudní a potom keď to bude možné, aby ho odniesli na zberný dvor alebo využili náhradný termín jarného upratovania. Súčinnosť obyvateľov je v takýchto situáciách veľmi dôležitá.

Za pochopenie ďakujeme a v prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme včas informovať.

(DH)