Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.08.2018 - 12:11  //  aktualizácia: 08.08.2018 - 12:56  //  zobrazené: 1596

Začína sa komplexná rekonštrukcia Hornej ulice

Očakávaná rekonštrukcia a rozšírenie cesty na Hornej ulici sa začne už o pár dní. 13. augusta sa pracovné stroje zahryznú do časti od križovatky ulíc Vajanského-Horná smerom ku križovatke ulíc Hlboká-Horná. V tejto časti sa môže verejnosť tešiť okrem zrekonštruovanej cesty aj na rozšírenie vozovky, na 44 nových parkovacích miest a vynovený bude aj chodník.

Na Hornej ulici pribudne v rámci komplexnej rekonštrukcie cesty celkovo 77 parkovacích miest. 44 popri školskom plote a 33 pri bytovke. Nakoľko bol povoľovací proces pozdržaný námietkami obyvateľov, rekonštrukcia sa bude realizovať v dvoch termínoch. 13. augusta sa začne s prácami v časti popri škole a školskom plote. Práce sa začnú od križovatky ciest Horná-Vajanského a postupovať budú smerom k základnej škole J. Murgaša. V tejto časti bude treba rátať s dopravným obmedzením, prístup do školy bude samozrejme zabezpečený.

Rekonštrukcia, výstavba parkovacích miest a chodníka v tejto časti potrvá zhruba dva mesiace. Na jar bude rekonštrukcia pokračovať v časti pred bytovkou.  

 

(ek)