Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 20.05.2020 - 09:23  //  aktualizácia: 20.05.2020 - 09:26  //  zobrazené: 1587

Začína 4. fáza uvoľňovania opatrení

Od dnešného dňa sa uvoľnila 4. fáza opatrení. Súčasťou tohto uvoľnenia je otvorenie kín, divadiel a iných hromadných podujatí do 100 ľudí, otvorenie obchodných centier bez detských kútikov, otvorenie vnútorných plavární a športovísk, ale zatiaľ len pre športové kluby, otvorenie vonkajších športovísk bez šatní a obecenstva, verejné stravovanie podľa podmienok, možnosť uskutočňovať schôdze zo zákona bez obmedzenia počtu.

Súčasťou uvoľňovania opatrení je aj nosenie rúška, ktoré už vonku nosiť nemusíme. Povinné nosenie rúšok však ale ostalo v interiéry a v exteriéri len v prípade, že sa stretneme s cudzou osobou. Čo sa týka cestovania mimo Slovenskej republiky, pri návrate do 24 hodín, nemusia ísť občania do karantény a nie sú povinní prejsť testom na COVID-19.

Od 1. júna 2020 sa otvoria aj materské a základné školy. Po rokovaní Spoločného školského úradu v Šali, budeme o tomto uvoľnení verejnosť ešte informovať.

Všetky podrobnejšie informácie ohľadom uvoľnenia opatrení nájdete na webovej stránke Úradu verejného zdravotníctva SR:

http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4132:uvz-sr-vetky-prijate-opatrenia-v-suvislosti-s-ochorenim-covid-19-nosenie-ruok-innos-prevadzok-obchodov-a-sluieb-navtevy-v-nemocniciach-svadobne-pohrebne-obrady-a-pod&catid=250:koronavirus-2019-ncov&Itemid=153