Domov   >  Kino
publikované: 02.03.2020 - 12:52  //  aktualizácia: 05.03.2020 - 10:00  //  zobrazené: 2507

Začiatok marca v našom kine!

Čo prináša aktuálny kino týždeň? Čítajte, pozerajte a všetko sa dozviete! 

 

FK: BIELY, BIELY DEŇ
4. 3. 2020 - 20:00

V odľahlom islandskom mestečku sa bývalý policajt vyrovnáva s tragickou smrťou svojej ženy. Zmierenie komplikuje správa, že jeho milovaná viedla ešte iný, tajný život. Obrysy jej minulosti vystupujú z bielej hmly ako okolitá krajina. Bola mu neverná? Ingimurdur nemôže ísť ďalej, pokiaľ nezistí pravdu. Jeho zármutok sa s rastúcim napätím mení v posadnutosť, ktorá ohrozí jeho aj jeho blízkych. Druhý celovečerný film Hlynura Pálmasona (Winter Brothers) bol uvedený na MFF v Cannes 2019 v sekcii Critics’Week a z festivalu si odniesol ocenenie za výnimočný herecký výkon Ingvara Sigurdssona v hlavnej úlohe.
Trailer k filmu:
 

 

TEMPOS
5. 3. 2020 - 20:00
7. 3. 2020 - 18:00

Hudobný dokument TEMPOS rozpráva príbeh Patrika „Rytmusa“ Vrbovského a jeho 30-ročnej rapovej kariéry. Príbeh filmu je mapovaním cesty z nuly na vrchol - prehry, výhry a fakty. Film na pozadí zároveň odhaľuje dejiny rapu a hip-hopu na Slovensku. Tri dekády slovenskej hip-hopovej scény sú prerozprávané samotným Rytmusom, kde odhalí rôzne zákulisné príhody či nečakané nástrahy a sklamania, ktoré vo svojej hudobnej kariére zažil. To všetko ho niečo naučilo, zmenilo, ale hlavne zoceľovalo. V dokumente sa okrem neho objaví množstvo tých, ktorí mu počas jeho tridsaťročnej cesty hip-hopom „skrížili“ cestu či priamo alebo nepriamo ovplyvnili jeho tvorbu. Film do kín prináša spoločnosť Red Bull ako hlavný producent v koprodukcii s mladou produčnou spoločnosťou Toxpro. Podobne veľký projekt je pre túto mladú filmársku crew premiérou, no aj na základe jej práce na Red Bull Music Soundclash túto príležitosť dostala.
Trailer k filmu:
 

 

JEŽKO SONIC
6. 3. 2020 - 17:30

Superrychlý ježko Sonic z cudzej planéty sa spojí s výrazne pomalším vidieckym policajtom, aby prekazili plány vynaliezavého Dr. Robotnika, ktorý chce s pomocou Sonicových schopností ovládnuť svet a celý vesmír.
Trailer k filmu:
 

 

NEVIDITEĽNÝ
6., 7. 3. 2020 - 20:00

Držiteľka ceny Emmy Elisabeth Moss ( My, Príbeh služobnej) hrá Hlavnú rolu v príbehu o posadnutosti , ktorý sa inšpiroval klasickým monštrom filmového štúdia Univerzal. Cecilia Kass (Elisabeth Moss) uviazla v nebezpečnom vzťahu s bohatým brilantným vedcom, ktorý ju kontroluje na každom kroku . Až s pomocou rodiny a priateľov sa jej z jeho „zajatie“ podarí uniknúť. Jej ex naviac krátko po tom spácha samovraždu a pomerne prekvapivo práve Cecilii odkáže veľkou časť svojho majetku. Tá však začne mat hneď pocit že jeho smrť mohla byť fingovaná. Dôvodom je séria ťažko vysvetliteľných udalostí ....
Trailer k filmu:
 

 

VPRED
7., 8. 3. 2020 - 16:00

Film VPRED nás zavedie do sveta fantázie, kde sa predstavia dvaja elfský bratia, ktorí sa vydávajú na výpravu, aby zistili či ešte vo svete existuje niečo magické.
Trailer k filmu:
 

 

VOLANIE DIVOČINY
8. 3. 2020 - 18:00

Film rozpráva príbeh Bucka, psa hýčkaného svojím pánom a jeho rodinou. Jeho život sa zmení vo chvíli, kedy je ukradnutý a musí ťahať sane hlbokým snehom počas zlatej horúčky na Klondiku. Tu nachádza nových priateľov a čoskoro zistí, že jeho vrodené inštinkty mu umožňujú nielen prežiť, ale že v slobodnom, voľnom a divokom živote nakoniec nachádza aj potešenie.
Trailer k filmu:
 

 

CHLAP NA STRIEDAČKU
8. 3. 2020 - 20:00

Pätnásť rokov vydatá Zuzana jedného dňa zistí, že jej manžel Jiří má už dlhšiu dobu pomer s inou ženou. Zuzana neváha, rozhodne sa svoju sokyňu Lenku navštíviť a dať jej netradičný návrh. Jej plán je priam škandalózny. Navrhne jej, aby si starostlivosť o Jirku rozdelili a urobili tak z neho chlapa na striedačku. Lenka po prvotnom šoku súhlasí a obe ženy predstavia tento nový spôsob života Jirkovi. Teda skôr ho postavia pred hotovú vec. Čo sa zdá všetkým zo začiatku ako perfektný plán, kedy je Jirka jeden týždeň s manželkou, druhý týždeň s milenkou, sa nakoniec môže stať pre všetkých nočnou morou.
Trailer k filmu:
 
 

Všetko dôležité o programe nájdete aj na http://www.kino.sala.sk
Tešíme sa na vás!