Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.04.2019 - 13:01  //  aktualizácia: 03.04.2019 - 13:08  //  zobrazené: 3360

Začala sa veľká obnova vnútroblokov vo Veči

Vo Veči nastal veľký pracovný ruch. Výsledkom budú obnovené vnútrobloky, ktorých súčasťou budú aj tri zbrusu nové ihriská a športovisko. Deti a mládežníci sa naň môžu tešiť už počas tohtoročného leta.

Multifunkčné ihrisko na Cintorínskej, ďalšie ihrisko a plocha s fit prvkami na Slnečnej a novučičké detské ihrisko tiež na Slnečnej ulici – na to všetko sa môžu tešiť obyvatelia po ukončení prác, ktoré sa začiatkom apríla rozbehli v mestskej časti Veča. „Projekt získal podporu aj z eurofondov vo výške takmer pol milióna eur. Výsledok prác prinesie nie len výmenu ihrísk, ale celkové skultúrnenie prostredia vďaka novému mobiliáru. Vytvorí sa krásny priestor bohatý aj na zeleň, ktorý verím, že si ľudia budú vážiť,“ hovorí s radosťou primátor Šale Jozef Belický.

Pracovné stroje sa najskôr zahryzli do asfaltovej plochy na Cintorínskej ulici. Táto plocha sa premení na moderné multifunkčné ihrisko. Stroje sa následne presunú na asfaltovú plochu na Slnečnej, ktorá si tiež čo-to pamätá. Na tej ploche pribudnú aj fit prvky. Na neďalekom detskom ihrisku si určite prídu na svoje tí najmenší – ihrisko s krásnymi modernými prvkami bude dotvárať aj bohatá zeleň a nové lavičky. Stromy a kríky budú neodmysliteľnou súčasťou všetkých vynovených ihrísk. V rámci projektu sa zrealizuje aj vodozádržné opatrenie. Obyvatelia sa naozaj majú na čo tešiť. V tejto súvislosti prosíme obyvateľov o zhovievavosť a porozumenie. Za prípadnú zvýšenú hlučnosť, ktorá súvisí s vykonávaním stavebných prác, sa ospravedlňujeme.

V súčasnosti prebieha v meste niekoľko ďalších významných investícií. Realizuje sa rekonštrukcia cesty na Hornej ulici, výstavba nájomných bytov, pracuje sa aj na rekonštrukcii kultúrneho domu vo Veči, nedávno mesto dokončilo rekonštrukciu hasičskej zbrojnice vo Veči. Po kolaudácii, približne od mája, bude oficiálne k dispozícii aj cyklotrasa smerom na Duslo. Práce na revitalizácii vnútroblokov by mali byť ukončené tak, aby si ich deti mohli naplno užiť počas letných prázdnin.

 

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskej únie

vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

 

(ek)