Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 04.04.2019 - 08:53  //  aktualizácia: 05.04.2019 - 08:08  //  zobrazené: 920

Zábradlie na moste sa dočká rekonštrukcie

Príbeh zábradlia na moste sa mnohým zdá ako nekonečný. Jej výmena sa začala v decembri 2017, druhá etapa sa realizovala na jeseň 2018. Zostala však jedna časť, ktorá sa opravy nedočkala. Primátor Šale prichádza po návšteve ministra dopravy s dobrou správou: zostávajúca časť zábradlia na moste by mala byť zrekonštruovaná do konca tohto roka.

„Po rokovaniach s pánom ministrom dopravy Árpádom Érsekom, ktoré sme absolvovali s viceprimátorom Róbertom Tölgyesim pred niekoľkými týždňami, sme dospeli k spoločnému riešeniu: dajú opraviť aj zostávajúcu časť, teda tie konce zábradlia. Mali by začať pripravovať podklady k súťaži na dodávateľa týchto prác,“ vysvetľuje primátor Jozef Belický. Práce by sa mohli realizovať ku koncu tohto roka.

 

S opravou cesty na moste sme nespokojní

Pod paľbou kritiky je neustále aj stav cesty na moste. Opravené výtlky vydržia pár týždňov a problém sa opakuje. Primátor zdôrazňuje, že s riešením, s ktorým prichádza Regionálna správa ciest, mesto nie je spokojné. K tomuto názoru sa pridalo aj viacero poslancov na marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Sú názoru, že správa ciest opravuje cestu nevhodnou metódou.

„Treba tam komplexnejšia oprava, alebo aspoň kvalitnejšia. Existujú na to technológie. Vyzveme regionálnu správu ciest, aby sa k tomu postavili tak, aby sem nemuseli každé tri týždne posielať ľudí s lopatami, aby to tu opravovali,“ dodal primátor k tejto téme.

 

(ek)