Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.03.2020 - 16:55  //  aktualizácia: 20.03.2020 - 13:07  //  zobrazené: 1873

Neukladajte odpad pred bránu zberného dvora.

Vyzývame obyvateľov, aby neukladali veľkorozmerný odpad pred bránu zatvoreného zberného dvora. Dnes ráno tam bola zistená čierna skládka veľkorozmerného odpadu. Zároveň vyzývame k rešpektovaniu zákazu, ukladať veľkorozmerné odpady ku stanovištiam kontajnerov. V tejto súvislosti bude posilnená hliadková činnosť mestskej polície. Možná pokuta pre fyzickú osobu je 1600 eur. 

V súčasnom náročnom období je väčšina obyvateľov doma. Zmesového komunálneho odpadu z domácností je preto viac, ako inokedy. Tento odpad je potrebné vyvážať pravidelne. Nevyčerpávajme preto zamestnancov vývoznej spoločnosti tým, že budú musieť  odstraňovať aj čierne skládky na stojiskách kontajnerov a spred zberného dvora. Je potrebný zodpovedný prístup každého z nás, aby zostali naše ulice čisté. Zatvárajme kontajnery, aby odpad vietor neroznášal po okolí, smeti hádžme do smetiakov. Na Slovensku je vyhlásená mimoriadna situácia, čiže v tejto chvíli je pre mesto dôležité, aby boli zamestnanci spoločnosti k dispozícii pre vývoz komunálneho a triedeného odpadu.
 
Zberný dvor v Šali je zatvorený z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19. Mesto tak rozhodlo na základe komunikácie s Úradom verejného zdravotníctva. Pevne veríme, že sa situácia čoskoro zlepší a opäť budeme môcť pokračovať v mestských aktivitách a poskytovať obyvateľom služby, ktoré potrebujú. V tejto chvíli je súčinnosť obyvateľov veľmi dôležitá.
 
(DH)