Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.02.2016 - 14:56  //  aktualizácia: 16.02.2016 - 14:57  //  zobrazené: 799

Výzva na podávanie žiadostí o poskytnutie dotácií z rozpočtu mesta Šaľa na podporu športu pre rok 2016

Mesto Šaľa v zmysle platného Všeobecne záväzného nariadenia mesta Šaľa o podmienkach poskytovania dotácií vyhlasuje:

Výzvu na podávanie žiadostí o poskytnutie dotácií z rozpočtu mesta Šaľa na podporu športu pre rok 2016.

Oprávnení žiadatelia:

O dotáciu môžu požiadať právnické osoby a fyzické osoby ‒ podnikatelia, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta Šaľa, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta Šaľa, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta Šaľa.

Cieľ:

Zvýšiť záujem verejnosti o športovanie a tým podporiť zdravý životný štýl obyvateľov mesta Šaľa, podpora športovo-talentovanej mládeže, podpora športu na školách, rozvoj športu pre všetkých a podpora projektov, ktoré sa podieľajú na prezentácii mesta v národnom i medzinárodnom meradle.

 

Oprávnené aktivity:

  • Podpora  vytvárania  podmienok na rozvoj športovo-rekreačných aktivít občanov s dôrazom na sociálno-zdravotný aspekt, formovanie zdravého životného štýlu  a rozšírenie ponuky voľno-časových aktivít.
  • Podpora športových podujatí poskytujúcich verejnosti  možnosti kvalitného športového vyžitia prostredníctvom rôznorodej ponuky športových podujatí miestneho, regionálneho i medzinárodného významu adresovaných rôznym cieľovým skupinám,  propagácia mesta v rámci SR i v zahraničí.
  • Podpora skvalitňovania  športovej prípravy na školách ‒ formovanie zdravého životného štýlu u najmladšej generácie, rozvoj pohybových zručností detí a mládeže.
  • Podpora vytvárania a skvalitňovania podmienok pre budovanie mládežníckej základne  v jednotlivých športových odvetviach.
  • Podpora výkonnostného a vrcholového  športu ‒ rozvoj športových odvetví v záujme zviditeľnenia mesta v rámci SR i v zahraničí, vzbudenie záujmu verejnosti o športové dianie.
  • Podpora materiálno-technických podmienok pre  rozvoj športu ‒ zlepšenie podmienok pre športové aktivity a regeneráciu  občanov i návštevníkov Šale, skvalitňovanie a vytváranie podmienok pre tréningovú a súťažnú činnosť, zatraktívnenie mesta z hľadiska rozširovania podmienok pre rozvoj cestovného ruchu.

 

Termín na predkladanie žiadostí

Žiadosti o poskytnutie dotácie z rozpočtu mesta Šaľa je potrebné doručiť do podateľne MsÚ Šaľa v termíne do 25.2.2016 do 14.00 hod.

Doručovacia adresa:                                                  Kontakt:

Mestský úrad                                                             Ing. Martina Čižmáriková

Nám. Sv. Trojice 7                                                    cizmarikova@sala.sk

927 01 Šaľa                                                               031/770981 kl. 215

Forma a výška pomoci

Pomoc je poskytovaná ako dotácia (nenávratný finančný príspevok).

Dotácia sa schvaľuje v zmysle platného VZN o podmienkach poskytovania dotácií.

Výsledky schvaľovania žiadostí budú zverejnené na oficiálnej webovej stránke mesta Šaľa.

Kontaktovaní budú len úspešní žiadatelia.

Dotácia sa poskytuje podľa písomnej zmluvy uzatvorenej medzi mestom Šaľa a konečným prijímateľom, kde budú dohodnuté aj podmienky dokladovania a vyúčtovania dotácie v súlade s VZN o podmienkach poskytovania dotácií   K poskytnutiu dotácie dôjde až po nadobudnutí účinnosti tejto zmluvy.

 

Pokyny k vypracovaniu a predloženiu žiadosti o poskytnutie dotácie

Žiadosť o poskytnutie dotácie z rozpočtu mesta je potrebné spracovať podľa Prílohy č. 1 VZN č. 2/2016 o podmienkach poskytovania dotácií .

Prílohy

Príloha

(pdf - 89.61 kB)