Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 10.08.2018 - 13:00  //  aktualizácia: 10.08.2018 - 13:25  //  zobrazené: 1958

Výstavba multifunkčného ihriska má aj odporcov

Už v najbližších dňoch chce mesto začať s výstavbou multifunkčného ihriska na Ulici 8. mája. Jeho výstavba by priamo nezaťažila ani mestský rozpočet, radnica na jeho výstavbu totiž získala aj dotáciu. Nie všetci sú však z predstavy ihriska nadšení.

Už niekoľko rokov sa mládež a rodiny s deťmi dožadujú, aby mesto postavilo v blízkosti ich bydliska, na Ulici 8. mája, miesto na športové hry. Pred pár rokmi si mladé rodiny požiadali o malé detské ihrisko, mesto  im vyhovelo. Viacerí navrhli, aby sa oživila alebo nahradila aj existujúca asfaltová plocha, ktorá už má svoj zenit za sebou. Slúžiť by mohla starším deťom. Požiadavku sme dostali od viacerých obyvateľov tejto lokality. S o to väčšou radosťou prijala radnica koncom mája informáciu o schválení zámeru mesta a následnom pridelení finančných prostriedkov – Úrad vlády SR podporí výstavbu multifunkčného ihriska sumou vo výške 37-tisíc eur. V týchto dňoch sa na miesto vybrali odborníci, aby vymerali budúce multifunkčné ihrisko, ktoré bude veľmi podobné tomu na ZŠ J. C. Hronského. Na to však zareagovalo niekoľko starších obyvateľov lokality. Podľa ich slov budú športové hry pre nich rušivé a obávajú sa aj toho, že osvetlenie z ihriska im bude svietiť do bytov. Mesto im vychádza v ústrety a ihrisko posunie čo najďalej od bytoviek. Zároveň sa snaží presvedčiť o potrebnosti budovania spomínaného športoviska. „Snahou mesta je vytvárať podmienky na zmysluplné trávenie voľného času pre všetky vekové kategórie. Som rád, že tentokrát môže mesto podporiť zámer rodičov odtiahnuť tínedžerov od počítačov. Verím tomu, že aj naši starší obyvatelia budú mať radosť z pohľadu na športujúcu mládež a možno si aj zaspomínajú na svoju mladosť alebo na časy, keď ich deti trávili čas na ihrisku," hovorí primátor Šale Jozef Belický. 

Osvetlenie na ihrisku sa bude na noc vypínať, čiže ani v tomto smere by ihrisko nemalo nikoho rušiť. Výstavba je tesne pred štartom. Veríme, že sa z novučičkého multifunkčného ihriska s umelým trávnikom, s mantinelmi a osvetlením bude môcť verejnosť tešiť ešte túto jeseň.

 

Realizované s finančnou podporou Úradu vlády Slovenskej republiky – program Podpora rozvoja športu na rok 2018

 

(ek)

 

  • namiesto tejto asfaltovej plochy bude multifunkčné ihrisko
  • multifunkčné ihrisko na ZŠ J. C. Hronského slávnostne otvorilo mesto v júni 2016
  • multifunkčné ihrisko na ZŠ J. C. Hronského slávnostne otvorilo mesto v júni 2016
  • multifunkčné ihrisko na ZŠ J. C. Hronského slávnostne otvorilo mesto v júni 2016