Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 27.05.2013 - 12:44  //  aktualizácia: 27.05.2013 - 12:47  //  zobrazené: 1512

Výstava výtvarných prác detí materských škôl

V dňoch 10. 5. – 17. 5. 2013 sa vo vestibule mestského úradu v Šali uskutočnila výstava
výtvarných prác detí všetkých materských škôl mesta Šaľa .

Na usporiadaní výstavy sa jednoznačne zhodli vedúce metodických združení jednotlivých materských škôl na jednom zo svojich pravidelných stretnutí. Pani učiteľky vybrali množstvo zaujímavých, pestrých, výtvarných prác, ktoré potom každá vedúca metodického združenia umiestnila na výstavný panel svojej materskej školy. 

Vestibul mestského úradu tak rozžiarili rozmanité veselé farby, zaujímavé techniky a neprehliadnuteľné priestorové objekty na niektorých paneloch. Detský výtvarný prejav je prostriedkom, ktorý umožňuje prístup k detskej tvorivosti, je pohľadom do sveta predstáv dieťaťa, predstáv o sebe samom. Je nahliadnutím do citových vzťahov dieťaťa, je meradlom rozumovej i sociálnej vyspelosti dieťaťa. Deti výtvarným prejavom „rozprávajú“, ich kresby sú jednou z najoptimálnejších možností, ako preniknúť do čarovného detského sveta.  

Materské školy prostredníctvom informačnej tabule oboznámili rodičov s výstavou a mnohí z nich si práce detí boli pozrieť. Uskutočnenie výstavy malo pozitívny ohlas aj medzi samotnými zamestnancami mestského úradu, vystavené práce príjemne spestrili daný priestor.

Výstava bola slávnostne ukončená 17.mája. Za jej uskutočnenie sa vedúcim MZ poďakoval pán primátor mesta Šaľa MUDr. Martin Alföldi a vedúci spoločného školského úradu   PaedDr. Michal Vrbovský. Ocenili prácu všetkých riaditeliek a učiteliek materských škôl, poďakovali sa za výchovu a vzdelávanie našich najmenších. PaedDr.Žaneta Gužíková sa v mene všetkých prítomných poďakovala za slová uznania a sľúbila, že prostredníctvom vedúcich MZ sa budú tlmočiť všetkým riaditeľkám a učiteľkám materských škôl.