Domov   >  Kino
publikované: 23.12.2019 - 09:00  //  aktualizácia: 30.12.2019 - 10:59  //  zobrazené: 1825

Vstúpte do nového roka s tými najlepšími filmami!

NA NOŽE
2., 4. 1. 2020 – 20:00

Keď slávneho autora detektívok Harlana Thrombeyho (Christopher Plummer) nájdu mŕtveho v jeho sídle tesne po oslave 85. narodenín, na mieste činu sa záhadne objaví svojrázny a šarmantne neodbytný detektív Benoit Blanc (Daniel Craig). Postupne sa zoznamuje s členmi rozhádanej excentrickej rodiny aj s oddaným služobníctvom, aby rozmotal sieť dômyselne utkanú zo lží a poloprávd a vylovil z nej pravdu o smrti starého pána.
Trailer k filmu:

 

ZAKLIATE PIERKO
3. 1. 2020 – 17:30
4. 1. 2020 – 16:00

Nová rozprávka Zdeňka Trošky. Aninka žije na statku so svojimi namyslenými sestrami, ktorým musí slúžiť. Jedného dňa nájde pierko, pomocou ktorého si privolá princa Vítka, zakliateho do vtáčej podoby. Keď zlé sestry zistia, že sa Aninka schádza s pekným chlapcom, pierko jej zoberú, zničia a Vítek zmizne. Jedinou možnosťou, ako zlomiť prekliatie je, že ho Aninka nájde kdesi vo svete. A tak sa vydáva na cestu za záchranou svojho milého. Jej sprievodcom sa stáva vodník, ktorého na začiatku svojho putovania zachráni pred zlým sedliakom. Spoločne prežijú celú radu dobrodružstiev a zábavy. A napriek tomu, že vodnícke kúzla dokážu Aninke pomôcť, tak k uzdraveniu nemocných, tak na obranu proti lúpežníkom, k záchrane Vítka bude potrebovať predovšetkým svoju pravú lásku.
Trailer k filmu:

 

NENÁVISŤ
3. 1. 2020 – 20:00

Záhadná kliatba sa z Japonska dostala do USA, kde mučila každého, kto vstúpil do jej domova. Detektívka Muldoonová je však v meste nová a v nadprirodzené sily neverí. Názov však zmení, keď do prekliateho domu vstúpi aj ona a rozhodne sa kliatbu zastaviť za každú cenu...
Trailer k filmu:

 

ŠPINDL 2
4., 5. 1. 2020 – 18:00

Silvia je úspešná lekárka a verí, že konečne našla recept aj na šťastný vzťah. Renáta je manželka známeho spisovateľa, vo svojich kruhoch dodáva ďalším ženám odvahu a silu k lepšiemu životu, ale v jej vlastnom živote jeden osudový prvok chýba. Herečka a tanečnica Eliška stojí na začiatku dobre rozbehnutej kariéry, ale komplikuje sa jej vzťah s priateľom – muzikantom. A chlapi z horskej služby sú vždy pripravení pomôcť. Kde inde by sa mohli všetky príbehy pretnúť a vyriešiť ako v zasneženom Špindli?
Trailer k filmu:

 

MASKOVANÍ ŠPIÓNI
5. 1. 2020 – 16:00


Superšpión Lance Sterling a vynálezca Walter Beckett sú totálnymi protikladmi. Lance je kultivovaný, elegantný a nonšalantný. Zatiaľ čo Walter … nie. Ale keď nečakané udalosti všetko zmenia, je táto nepravdepodobná dvojica nútená sa spojiť na veľkú misiu, ktorá vyžaduje neuveriteľné maskovanie – premenu Lanca na statočného, divokého, odvážneho… holuba. Walter a Lance spolu musia pracovať ako tím, alebo sa celý svet ocitne v nebezpečí.
Trailer k filmu:

 

AMUNDSEN
5. 1. 2020 – 20:00

Posledný Viging. Muž, ktorý nevedel byť druhý. Aj takto býva označovaný Roald Amundsen, dobrodruh, ktorý zapĺňal prázdne miesta na mape sveta, ako prvý dobyl južný pól a dosiahol obidva póly zemegule. Aký ale v skutočnosti bol tento slávny Nór? Celovečerný film Amundsen zachytáva nielen jeho neuveriteľné výpravy do nepreskúmaných ľadových pustatín či polárne lety vzducholoďou, ale odhaľuje aj súkromie a kontroverznú osobnosť legendárneho objaviteľa vrátane menej známych skutočností, ako bol jeho vzťah s bratom alebo milostné aféry. Režisér filmu Espen Sandberg, ktorý natočil Kon-Tiki a posledných Pirátov z Karibiku, sa nebál ani zobrazenia temnejších stránok Roalda Amundsena. Nad Amundsenovými odvážnymi výpravami žasol celý svet, už za svojho života sa stal legendou. Jeho súperenie o dobytie južného pólu s britským námorným dôstojníkom Robertom Scottom vstúpilo do dejín ako najnapínavejšie objaviteľské preteky všetkých čias. Byť slávnym bádateľom sa Roald Amundsen rozhodol už ako malý. Mal v sebe obrovské odhodlanie, vytrvalosť a tvrdohlavosť. Jeho odvaha však hraničila s posadnutosťou. V živote mal iba jeden cieľ – byť prvý. Tejto túžbe bol ochotný obetovať všetko – dobré meno a povesť, životy svojich druhov aj osobné vzťahy. V pozadí Amundsenových expedícií a objavov stojí jeho praktický brat Leon, ktorý mu zabezpečoval zázemie, staral sa o organizáciu výprav a predovšetkým o ich náročné financovanie. Jedným z ťažísk filmu je práve ich komplikovaný súrodenecký vzťah. Režisér filmu Espen Sandberg na sebe upozornil predovšetkým úchvatným filmom Kon-Tiki, za ktorý získal nomináciu na Zlatý glóbus a na Oscara a filmom Piráti Karibiku: Salazarova pomsta. Najzvučnejším hereckým menom snímky Amundsen je americká herečka Katherine Waterstonová, ktorú diváci poznajú z filmovej série Fantastické zvery a ich výskyt a zo sci-fi Votrelec: Covenant. Vo filme si zahral aj český herec Vojta Kotek a viaceré scény sa natáčali v Prahe (napr. Vltava v snímke Amundsen predstavovala studené more a pražská náplavka prístav v Osle).
Trailer k filmu:

Viac informácií o programe nájdete na http://www.kino.sala.sk
Tešíme sa na vás!