Domov   >  Kino
publikované: 24.10.2018 - 08:39  //  aktualizácia: 25.10.2018 - 09:21  //  zobrazené: 1372

Vonku sa ochladilo, je čas ísť do kina!

Tento týždeň prináša do nášho kina opäť niekoľko filmových noviniek a tiež aj reprízy filmov, ktoré sa naozaj oplatí vidieť! Tak sa poďme pozrieť na program!

TIESŇOVÉ VOLANIE
24. 10. 2018 (streda) - 20:00

Napínavý, seversky chladný psychothriller, v ktorom bývalý policajt bojuje s časom, aby zachránil unesenú ženu.

Asger Holm, bývalý policajt, ktorému bola pridelená služba na tiesňovej linke, odpovie na volanie od unesenej ženy. Keď je hovor náhle prerušený, začína po žene a jej únoscovi pátrať. S telefónom ako jediným nástrojom, obklopený stenami kancelárie vstúpi Asger do pretekov s časom, aby zachránil ohrozenú ženu. Zločin, ktorý odkrýva, je však omnoho väčší, ako sa na začiatku mohlo zdať. Jeden z najsľubnejších tvorcov novej dánskej filmovej generácie, režisér Gustav Möller, v svojom prvom celovečernom filme ocenenom na filmovom festivale Sundance Cenou divákov za najlepší zahraničný film, experimentuje s ľudskou predstavivosťou, zmyslami, strachom a presvedčením, že najsilnejšie filmové momenty, sú tie, čo nevidíte.

Trailer k filmu:

TOMAN
25. 10. 2018 (štvrtok) - 20:00

Neuveriteľný, ale pravdivý príbeh rozporuplnej osobnosti Zdeňka Tomana, vlastným menom Zoltána Goldbergera, pochádzajúceho zo slovenských Sobraniec. Toman bol mužom mnohých tvárí a mien, šéfom zahraničnej rozviedky a bezškrupulóznym obchodníkom a kariéristom. Bol poverený zásadnou úlohou - zohnať peniaze, ktoré komunistom vyhrajú voľby. A Toman peniaze zohnať vedel. Pre seba, pre rodinu i pre stranu. Šmelina, vydieranie, obchody s vojnovými zločincami aj ich obeťami. Práve on umožnil presun východoeurópskych Židov, ktorí prežili holokaust a unikali pred poľskými pogromami a sovietskymi lágrami cez Československo do Palestíny - samozrejme za tučné a neustále sa zvyšujúce provízie od židovských organizácií. Neštítil sa ničoho. Cena, ktorú za svoju kariéru zaplatil on i jeho blízki, bola však príliš vysoká. Film odkrýva pozadie tzv. tretej republiky, rokov 1945-48 a rozpráva príbeh muža, ktorý významne ovplyvnil vývoj povojnového Československa a o ktorom sa nikdy doteraz nehovorilo.
Trailer k filmu:

 

Keď draka bolí hlava
26. 10. 2018 (piatok) - 17:30
27. 10. 2018 (sobota) - 16:00

Barborka s Tomikom trávia prázdniny u babičky a deda v kováčskej dielni pod Dračou skalou, kde zo všetkých síl pracuje aj netradičný pomocník dvojhlavý dráčik Čmoudík. Raz, keď sa deti chystajú prespať v jaskyni spoločne s dráčikom, objavia na stene jaskyne starú mapu a Čmoudík, ktorého jedna hlava hovorí po česky a druhá po slovensky, začína rozprávať napínavý príbeh o vzniku kráľovstva Draka, veľkej láske princeznej Adélky a princa Janka, o dlhoročnej kliatbe a strašnom Drakovi, o zlom škriatkovi Blivajzovi, ale aj o tajomstve Nezábudkovej lúky, stratenom dračom vajci a páriku klokanov. Zaujíma Vás, kedy draci tancujú hip hop, ako sa slávia vianoce v dračej jaskyni, akú čarovnú moc má sto rokov neumývaný dračí zub a hlavne prečo draka bolí hlava? Potom stačí len otvoriť knižku a pustiť sa do čítania.
Trailer k filmu:

V súvislosti s týmto filmom aktuálne prebieha súťaž na FB stránkach Kino Šaľa !!!

 

JOHNNY ENGLISH ZNOVA ZASAHUJE
26., 27. 10. 2018 (piatok, sobota) - 20:00
28. 10. 2018 (nedeľa) - 17:30

Johnny English znova zasahuje je tretím dielom komediálnej série v hlavnej úlohe s Rowanom Atkinsonom, ktorý sa opäť stáva agentom, ktorému sa vôbec nedarí. Príbeh odštartuje kybernetický útok, ktorý odhalí identitu všetkých tajných britských agentov. Jediným doposiaľ neodhaleným ostáva Johnny English, ktorého bude avšak nutné najprv povolať zo zaslúženého odpočinku. S energiou sebe vlastnou sa vrhá do misie, na ktorej konci má byť odhalenie a zatknutie hackera, ktorý túto bezpečnostnú kalamitu spôsobil. Avšak aby Johnny English uspel, bude musieť odhodiť svoje analógové metódy práce a snažiť sa pochopiť digitálny svet.
Trailer k filmu:

 

UTØYA, 22. júla
27. 10. 2018 (sobota) - 18:00

Film Utøya 22 juli je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa stali v tento tragický deň v r. 2011 na nórskom ostrove, keď pravicový politický aktivista Andreas Breivik zabil 77 ľudí - účastníkov letného pobytu účastníkov letného pobytu mládežníckej organizácie Nórskej strany práce. Táto masová vražda šokovala celý svet a tento film je nakrútený na základe reálnych svedectiev. Film uchováva princíp jednoty miesta a času, je nakrútený formou akoby jedného záberu, ktorý sugestívnou kamerou sleduje pohyb hlavnej aktérky – 18 ročnej Kaji a ďalších vyplašených teenagerov, ktorí zo začiatku netušia , čo sa deje, len počujú neprestávajúcu streľbu a v panike bežia a pokúšajú sa ukryť. Scenár filmu je založený na rozhovoroch s tými, ktorí prežili a snaží sa čo najvernejšie zachytiť pocity mladých, ktorí boli počas útoku na ostrove. Popisuje udalosti z ich perspektívy a ukazuje, ako sa zachovali v tejto hraničnej situácii. S ohľadom na pozostalých sú charaktery filmu fiktívne.
Trailer k filmu:

 

PRVÝ ČLOVEK
28. 10. 2018 (nedeľa) - 20:00

Jedno z najväčších dobrodružstiev v dejinách ľudstva. A film o ňom vznikol až po päťdesiatich rokoch. Dramatický príbeh letu Neila Armstronga na Mesiac mapuje oscarový režisér Damien Chazelle, ktorý na obežnú dráhu vyslal Ryana Gosling.
Pred päťdesiatimi rokmi sa pol miliarda ľudí tlačila pri televízoroch, aby v priamom prenose sledovali pristátie posádky Apolla 11 na Mesiaci. Krátko nato astronaut Neil Armstrong vyslovil slávnu vetu „Je to malý krok pre človeka, obrovský skok pre ľudstvo,“ a počin, ktorý sa stal možno najodvážnejšou výpravou od plavby Kryštofa Kolumbusa, bol týmto úspešne zakončený. Rovnako fascinujúca, bola aj éra, ktorá tomuto letu predchádzala, a životný príbeh človeka, ktorý dostal to privilégium urobiť na Mesiaci prvý „ľudský“ krok.
Trailer k filmu:

 

Veríme, že ste si z tejto pestrej ponuky vybrali a radi vás uvidíme v našom kine! 
Viac info po vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk