Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 15.06.2022 - 10:30  //  aktualizácia: 14.06.2022 - 17:57  //  zobrazené: 1560

Voltížna sezóna otvorená v  X Bionicu

Na konci apríla sa otvárala voltížna sezóna 2022 v olympijskom areáli X Bionic v Šamoríne vďaka riaditeľovi preteku Róbertovi Pálovi z JK Riders&Dreams, tajomníčke preteku Laure Lenčéšovej z JK Farao-Trnovec nad Váhom a Slovenskej jazdeckej federácii. Aj do nášho mesta putovali medaile z tohto podujatia.

Hneď prvej súťažnej kategórii skupiny detí si náš kraj vybojoval dve medaile - 1.miesto - JK FARAO - Trnovec nad Váhom na koni Furioso s lonžérkou Laurou Lenčéšovou v zložení: Kálmán Viktória, Čičmišová Lea, Pčolová Nela, Takáčová Lucia, Kádarová Chloe, Kázarová Dorka. 2. miesto obsadila SŠ Ivanka pri Dunaji na koni Trouble Maker Z. a bronzová medaila putovala do šalianskeho okresu a to zásluhou cvičencov z JK Farao - Trnovec nad Váhom pod vedením Vladimíry Lenčéšovej na koni Pluto v zložení: Ratković Mina, Rajjová Hanka, Čebrová Margaréta, Štibrányi Stella, Rajjová Dorka.

 V juniorských skupinách si uchmatli striebornú medailu cvičenci  z JK FARAO - Trnovec nad Váhom na koni Pluto s lonžérkou Vladimírou Lenčéšovou v zložení: Sarah Kleinhappel, Tamara Zorić, Timea Súdorová, Sára Slámová, Ema Molnárová a Sophia Hodúrová.

Z kategórie dvojíc putovali do Šale opäť dve medaile a to vďaka  Spiszákovej Mii a Nagyovej Kataríne z TJ Slávia SOUP Šaľa na koni Hera pod vedením Jany Majdlenovej, ktoré získali striebornú medailu. Bronz si odniesli Sarah Kleinhappel a Sophia Hodúrová z JK Farao - Trnovec nad Váhom na koni Pluto pod vedením Vladimíry Lenčéšovej.

Jednotlivci mladšie ženy - 1.miesto si odnášala Necelová Agáta z Voltilandu Košice. 2.miesto - Marčeková Naďa z SŠ Ivanky pri Dunaji a 3.miesto obsadila Viktória Kálmán z JK Farao - Trnovec nad Váhom na koni Furioso s lonžérkou Laurou Lenčéšovou.

Jednotlivci mladší muži - 1.miesto - Nikolíny Filip - SŠ Ivanka pri Dunaji 2.miesto - Orolin Adam - Voltiland Košice a  3.miesto - Maťašovský Kristián - TJ Slávia SOUP Šaľa - kôň Frajer - lonžérka Tóthová Beáta.

Jednotlivci staršie ženy zlato putovalo do Šale a to vďaka Nagyovej Kataríne z TJ Slávia SOUP Šaľa - kôň Hera - lonžérka Majdlenová Jana.

Z kategórie juniorov odnášala striebornú medailu  Ema Dudonová z JK Farao - Trnovec nad Váhom na koni Constantin s lonžérkou Vladimírou Lenčéšovou.

V kategórii jednotlivec senior opäť putovalo zlato do Šale zásluhou Vlasákovej Lucii z Rusty Šaľa na koni KCM Vaultinghorses Lord a lonžérkou Andreou Barczi.

Tento organizačne vydarený pretek bol zároveň generálkou pred svetovým pohárom vo voltíži na ktorý avizovali účasť voltižéri z Argentíny, Brazílie, USA, Juhoafrickej republiky, Turecka, Nemecka, Talianska, Ukrajiny, Česka, Maďarska, Rakúska, Poľska.