Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 12.09.2018 - 17:17  //  aktualizácia: 12.09.2018 - 17:20  //  zobrazené: 972

Vo štvrtok sa budú rátať autá

Poslednú časť dopravného prieskumu, ktorého časť zrealizovalo mesto pred letom, sa bude vykonávať vo štvrtok. Počas celého dňa tak budete môcť stretnúť na desiatkach miest „rátačov“. Ľudia budú v jednotlivých uliciach zapisovať „ŠPZ-ky“ motorových vozidiel.

Výsledky z generelu by mali slúžiť na analýzu statickej a dynamickej dopravy, materiál tiež ponúkne návrhy pre riešenie dopravnej situácie v meste. Časť dopravného generelu sa už zrealizovala v júni, kedy sa zapisovali evidenčné čísla parkujúcich vozidiel v meste. Ďalšie údaje sa získali prostredníctvom elektronických sčítačov, ktoré boli umiestnené v rôznych lokalitách mesta.

Vo štvrtok sa zapíše každý jeden dopravný prostriedok, ktorý prejde hlavnými ťahmi mesta. Sledovaná bude vyťaženosť aj niektorých miestnych komunikácií. Údaje budú zbierať aj zamestnanci mesta. „Rátačov“, z ktorých časť bude evidenčné čísla zapisovať do sčítacích hárkov a časť bude pri rátaní využívať aplikáciu cez mobilný telefón, budete môcť stretnúť od 6.00 do 19.00 hod.

 

(ek)