Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 01.10.2015 - 13:45  //  aktualizácia: 15.02.2016 - 10:53  //  zobrazené: 924

Vláda schválila 288-tisíc na šaliansky domov dôchodcov

Domov dôchodcov v Šali bude môcť od januára prijímať klientov. Umožní to dotácia vlády vo výške 288-tisíc eur, o ktoré mesto požiadalo. Schválili ju na včerajšom (30.9.) výjazdovom rokovaní vlády v Nitre. Bez tejto podpory by zariadenie mohlo začať s prevádzkovaním až od januára 2017.

Na financovanie prevádzky domova dôchodcov je potrebné, aby bol zaradený do siete poskytovateľov sociálnych služieb Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Žiadosť o zaradenie do siete bolo možné podať do konca septembra spolu s kolaudačným rozhodnutím. Stavbu však dokončia do konca októbra. „Bohužiaľ sme nemohli pre prieťahy pri výstavbe stihnúť termín do konca septembra. Dotáciou nám štát pomohol, aby sme mohli zariadenie sprevádzkovať od prvého januára, za čo sme veľmi vďační,“ povedal primátor Šale Jozef Belický v súvislosti so včerajším schválením dotácie. Zároveň dodal, že mesto požiada o zaradenie do siete poskytovateľov sociálnych služieb NSK v budúcom roku.

V súčasnosti funguje v meste zariadenie pre seniorov, poskytuje miesto pre 20 ľudí. Kapacita nového zariadenia je 80 miest. Všetko nasvedčuje tomu, že o nový domov dôchodcov bude záujem. Klienti súčasného zariadenia sa po dokončení domova presťahujú do nových priestorov. Organizácia sociálnej starostlivosti hovorí o ďalších približne 40-tich ľuďoch, ktorí by mali záujem o umiestnenie v novom zariadení.

Mesto už vypísalo výberové konanie na riaditeľa Domova dôchodcov na ulici Nešporovej. Jednou z podmienok je vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 21. októbra 2015. Viac informácií nájdete na internetovej stránke mesta. http://www.sala.sk/cms.article/default/3376/pracovna-pozicia-riaditel-domova-dochodcov-sala