Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 04.03.2016 - 10:29  //  aktualizácia: 04.03.2016 - 10:41  //  zobrazené: 1103

Viete, kde voliť?

Oznámenia o čase a mieste konania volieb roznášali zapisovatelia okrskových volebných komisií v Šali od 29. januára do 9. februára 2016. Nie všade ich vedeli doručiť – informácie o čase a mieste konania volieb vám poskytnú telefonicky alebo ich nájdete aj na úradných tabuliach.

 

Zapisovatelia, ktorí roznášali oznámenia, sú osoby s dlhoročnými skúsenosťami s voľbami - nielen s parlamentnými, ale aj s komunálnymi, krajskými, prezidentskými. Každý zapisovateľ roznášal oznámenia so zoznamom adries, kam ich treba doručiť. Doručovanie bolo v tomto roku oproti minulosti v niečom iné. Zmenou zákona totiž došlo k zmene. Oznámenia nedostali voliči jednotlivo, do domácnosti došlo len jedno oznámenie. Možno aj preto si niekto nevšimol toto oznámenie a vybral ho zo schránky aj s letákmi bez povšimnutia – takúto situáciu dnes pripustil aj jeden náš obyvateľ. Všetky oznámenia, ktoré bolo možné doručiť, boli doručené. V niektorých prípadoch sa oznámenia doručiť nedali – z dôvodu chýbajúcej poštovej schránky alebo neoznačenej poštovej schránky (napr. chýbalo meno).

 

Informácie ohľadne volieb vám poskytnú na Evidencii obyvateľstva na MsÚ Šaľa, resp. telefonicky na 031/770 59 81, klapka 128. Potrebné informácie o čase a mieste konania volieb sú zverejnené aj na úradných tabuliach v meste Šaľa aj v mestskej časti Veči - na oboch sú tieto informácie vyvesené už dlhší čas.