Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 28.12.2016 - 20:27  //  aktualizácia: 28.12.2016 - 20:56  //  zobrazené: 2870

Vianočné sviatky klientov Krízového centra

Ako trávili Vianoce bezdomovci ubytovaní v Krízovom centre pri Organizácii sociálnej starostlivosti v Šali

V kresťanskej terminológii sú Vianoce sviatkom narodenia Ježiša Krista. Zároveň sú to sviatky pokoja a mieru. Pracovný kolektív pod vedením Petra Gomboša pripravil pre svojich klientov vianočnú pohodu. Okrem toho, že môžu prísť do ubytovne oveľa skôr než v bežný deň, dostávajú popri každodennej polievke s chlebom, jedno jedlo navyše - síce skromne, ale paštétový chlieb (iné konzervy) s nealkoholickým nápojmi si vedia oceniť.

Vďaka mnohým sponzorom sa uskutočnila štedrá večera. Nechýbali oplátky s cesnakom a medom. Nasledovala šošovicová polievka, ryba so zemiakmi, podávali sa koláče a nealkoholické nápoje. Určite mnohí z nich by neodmietli aj alkohol, ktorého sa však museli v tento večer zrieknuť.

Pracovný kolektív krízového centra v týchto sviatočných dňoch využíval ich odpoludňajší pobyt na diskusiu nielen na tému Vianoc a spomienky na Vianoce v detstve, ale aj na tému ich súčasného života, budúcnosti, socializácie. Aj to je náplňou sociálnych pracovníkov krízového centra.

Ďakujeme všetkým sponzorom, katolíckej charite aj ostatným obyvateľom ktorým nie je táto skupina obyvateľov ľahostajná a akoukoľvek formou pomáhajú (zber šatstva, šampóny, prášky na pranie, toaletný papier, trvácne potraviny,...). Tešíme sa na spoluprácu s Vami aj v budúcnosti.

Sponzormi KC sú :  Karol Trešňák - reštaurácia Lukas, pekáreň Toriška, pekáreň Varipek. Na vianočnej večeri sa podieľali: Miroslav Bán- reštaurácia Cardinal, Miroslav Gera - Metagaz,  Patrik Polák - Poltop, katolícka charita, Ing. Štefan Bartošovič

(Krízové centrum)

 

Foto: ilustračné / zroj: internet

Foto v článku: OSS Šaľa

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/