Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 29.09.2015 - 16:54  //  aktualizácia: 12.04.2016 - 09:15  //  zobrazené: 771

Vedenie mesta chce detskú pohotovosť aj v noci

Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) nedávno oznámil, že nočná detská pohotovosť v Šali prestane fungovať od začiatku októbra. Hoci zabezpečenie pohotovostnej služby má v kompetencii kraj, je v záujme mesta, aby bola pomoc poskytovaná rodičom a ich deťom aj v noci. Primátor mesta Šaľa Jozef Belický preto dnes adresoval list predsedovi Nitrianskeho samosprávneho kraja Milanovi Belicovi.

Podľa oznamu budú ordinačné hodiny na detskej pohotovosti v pracovných dňoch od 16.00 do 22.00 hod., cez víkendy a sviatky od 7.00 hod. do 22.00 hod. V súrnych prípadoch zabezpečí nočnú zdravotnú starostlivosť detská pohotovosť v Nitre. Lekári tvrdia, že jedným z dôvodov na rušenie nočných ordinačných hodín detskej pohotovosti je jej slabá vyťaženosť. Primátor mesta Šaľa Jozef Belický však s týmto argumentom nesúhlasí. „Aj včasné poskytnutie pomoci a záchrana čo i len jedného ľudského života stojí za úvahu zachovania poskytovania týchto služieb v meste Šaľa aj v noci,“ vyjadril sa primátor. Listom sa dnes obrátil na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Primátor požiadal predsedu o prehodnotenie a hľadanie riešenia vzniknutej situácie.

K danej problematike primátor mesta Šaľa Jozef Belický komunikoval aj s kompetentným z Odboru zdravotníctva NSK a s vedúcou kancelárie riaditeľa Úradu NSK Helenou Psotovou.