Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.01.2018 - 12:30  //  aktualizácia: 26.01.2018 - 14:31  //  zobrazené: 1368

Sprejeri „frajeri“?

Riaditeľka ZŠ Bernolákovej Janka Tóthová sa, ako vždy, aj po predošlom víkende prešla po areáli, aby skontrolovala, či je všetko v poriadku. Zostala nemilo prekvapená, keď zbadala na stenách budov školy všeliaké nápisy. Nad „umeleckým“ dielom sprejerov krútia hlavou aj žiaci školy. Hovoria, že im poškodili ich druhý domov.

Nápisy na okne riaditeľne, na fasáde telocvične, na mantineloch okolo ihriska a na zadnej budove nepotešili riaditeľku školy Janku Tóthovú, ani žiakov. „Atmosféra bola od rána iná. Boli sme veľmi smutní, deti o tom rozprávali,“ opisuje pondelkovú náladu v škole riaditeľka. Deti boli vraj rozhorčené z toho, čo ich po víkende v škole čakalo. „Boli sme z toho všetci zhrození, že ako dokáže niekto takéto niečo urobiť. Všetci sa snažíme zveľaďovať areál našej školy a niekto si sem nakráča a takto nám ho zničí. Mali by sa nad sebou zamyslieť, či by si aj doma počarbali domov. Veď táto škola je ako keby náš druhý domov,“ hovorí deviatačka Diana Čapeková. Deti ešte v ten deň napísali o nepríjemnej udalosti článok. „Náš redakčný krúžok sa zameral na túto tému, aj sme o tom napísali článok. Je to hrozné. Nech si to robia u seba doma, nie u nás,“ uviedol ôsmak Patrik Melo, ktorý je aj členom Redakčnej rady školského časopisu Bernoláčik.

Riaditeľku mrzí vzniknutá situácia o to viac, že počas budúceho týždňa budú mať vzácnu návštevu, čakajú štyroch stážistov z Mexika, Indonézie, Brazílie a Ruska. Budú vyučovať anglický jazyk. „Bola som rozhodnutá, že to sama natriem, ale všetci sú takí nápomocní, ochotní, že mi sľúbili, že aspoň časť sa odstráni,“ teší sa Janka Tóthová.

V areáli školy je niekoľko možností na športové vyžitie, mamičky sem radia chodia na prechádzky s deťmi. Po nepríjemnej skúsenosti má riaditeľka o otvorenosti pochybnosti. „Chceme tu vytvoriť ďalší relaxačno-športový kútik, máme na to aj príspevok schválený. Ale pokiaľ to takto pôjde ďalej, budeme musieť zvážiť, či areál nebudeme zatvárať,“ uviedla riaditeľka Janka Tóthová.

Prípadom sa zaoberá aj polícia. Čo je však pre vedenie a žiakov školy dôležitejšie, nápisy v piatok z areálu školy čiastočne zmizli a tešia sa na návštevu zo zahraničia.

 

(ek)