Domov   >  Kultúra
publikované: 06.12.2018 - 12:50  //  aktualizácia: 06.12.2018 - 13:00  //  zobrazené: 2091

Výstava v knižnici

Priestory knižnice v týchto dňoch doslova ožili farbami vďaka krásnym obrazom úžasnej výtvarníčky Emy Mazik. Výstava je prístupná počas otváracích hodín knižnice a v prípade, že sa Vám nejaký obraz zapáči, môžete si ho aj zakúpiť. Obrazy sú naozaj jedinečné. Nielen motívmi a farebnosťou ale aj svojou energiou. Oplatí sa prísť.

Ľubica Ema Máziková žije a tvorí v Bratislave a Šamoríne. Absolvovala výtvarné vzdelávanie na Scuola Internazionale di illustrazione v Sarmede v Taliansku, ako aj na Accademia d´arte vo Florencii .

Jej diela majú špecifickú atmosféru a autorka do nich vkladá vlastnú náladu. Sú ženské a tajomné, také záhadné ako sú ženy.

Používa rôzne, väčšinou vlastné kombinované techniky, medzi inými aj techniku enkaustiky, paverpolovej a pavertexovej asembláže. Prejavuje sa svojskou výtvarnou kvalitou, vôľou k novému hľadaniu, prekonávaniu rámca zobrazujúceho maliarstva s novou výrazovou a významnou poetikou a filozofiou.

Jednou z najbližších foriem jej tvorivej výpovede predstavuje abstrakcia, prostredníctvom ktorej zachytáva momenty, chvíle a pocity rezonujúce v jej srdci a v jej duši. Často sa ponára do fantazijného meditatívneho sveta, v ktorom sa nachádza mnoho inšpirácií a impulzov. Farby u nej evokujú pocity, ktoré sa spájajú s tónmi. Výtvarná tvorba pre Emu Mazik prestavuje sprítomňovanie sa v kreatívnom okamihu, v ktorom pojem čas prestáva hrať svoju rolu.

Vystavovala na Slovensku, v Čechách, Maďarsku, na Ukrajine, v Nemecku, v Rakúsku, Holandsku, Belgicku a Taliansku.

Je držiteľkou ocenení: Premio cittá di Montecosaro, Premio Lerici, Výtvarné spektrum, Amfo, Medzinárodné ocenenie v súťaži paverpolovej tvorby a mnohých ďaľších.

Zúčastňuje sa aj na medzinárodných projektoch, ktoré sledujú závažné témy, napríklad ANIME SENZA VOCE – projekt zameraný proti zneužívaniu mladistvých, alebo Venice Art Hause – projekt spájania umelcov z celého sveta. Pravidelne tvorí s mentálne postihnutými deťmi a dospelými.

Mgr.Adriana Gerová, riaditeľka knižnice