Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 08.06.2019 - 07:11  //  aktualizácia: 08.06.2019 - 07:18  //  zobrazené: 1829

Netradičný priestor pre deti

Materská škola na Budovateľskej ulici v Šali chce vytvoriť netradičný priestor pre vyučovanie svojich detí. Ide o špeciálnu ekoučebňu, ktorá by sa nachádzala v školskej záhrade. Túto "prírodnú učebňu" by chcela škôlka využiť na vzdelávacie aktivity v každom ročnom období. Deťom by umožnila ešte viac sa zblížiť s prírodou cez vzdelávanie vlastnými zážitkami a skúsenosťami. Na tento projekt chce škôlka získať finančnú podporu z výzvy Raiffeisen banky Gesto pre mesto. Do konca júna sa uchádza o podporu verejnosti.



"Sme malá materská škola v centre mesta zameraná na pohyb, zdravý životný štýl, ochranu prírody a životného prostredia, obklopená krásnym školským dvorom plným zelene. Dvor využívame na pohybové, športové a environmentálne aktivity. Naším snom je altánok, ktorý by sme využili ako prírodnú učebňu," hovorí riaditeľka škôlky Eva Reháková.

"Pozývame všetkých ľudí dobrej vôle k podpore nášho projektu. Hlasovať môže každý, kto je starší ako 18 rokov na stránke www.gestopremesto.sk. Stačí zvoliť mesto "Šaľa", vybrať projekt s názvom "Ekoučebná v školskej záhrade", vypísať formulár a hlasovať. Stihnúť to treba do konca júna," dodáva riaditeľka Materskej školy na Budovateľskej ulici v Šali.

Materská škola je v prevádzke od roku 1965. Zariadenie školského dvora je vybavené detskými preliezkami a dreveným vláčikom. V súčasnosti ju navštevuje 70 žiakov.

https://www.gestopremesto.sk/?fbclid=IwAR1RdpaNxmXydaOVImTiIzjn5RaP57DYeo2be9vSXHUgs1oVhjJA_QJpzqA