Domov   >  Kino
publikované: 15.06.2020 - 14:42  //  aktualizácia: 15.06.2020 - 15:32  //  zobrazené: 2746

V sieti opäť v kinách!

Tento týždeň Kino DK Šaľa pokračuje vo svojej prevádzke! Hneď v stredu váš čaká očakávaný český dokument V sieti! A čo ešte sme pre vás pripravili? Čítajte, pozerajte, vyberajte a nakoniec aj príďte! 

 

FK: V SIETI
17. 6. 2020 - 20:00

3 herečky, 3 izby, 10 dní a 2458 sexuálnych predátorov. Experiment, ktorý naliehavým spôsobom otvára tabuizovanú tému zneužívania detí na internete. Tri dospelé herečky s detskými črtami dostávajú za úlohu, prostredníctvom falošných profilov na sociálnych sieťach predstierať, že majú dvanásť rokov. Vo verných kópiách detských izieb, postavených vo filmových ateliéroch, chatujú a skypujú s mužmi všetkých vekových kategórií, ktorí ich na internete vyhľadali a oslovili.Veľká väčšina z mužov požaduje sex prostredníctvom videohovoru, posiela fotografie svojich prirodzení, odkazy na porno, alebo sa dievčatá pokúšajú vydierať. Dokumentárny film hovorí o strhujúcej dráme troch hrdiniek alias „dvanásťročných dievčat“ od castingu až po osobné stretnutia, kedy sa s predátormi vidia tvárou v tvár pod dohľadom ochranky a šiestich skrytých kamier. Taktiky predátorov sa tak obracajú proti svojim strojcom a z lovcov sa stávajú lovení.
Trailer k filmu:

 

LOV
18., 20. 6. 2020 - 20:00

Dvanásť ľudí sa zobúdza na lúke uprostred lesa. Nepoznajú sa, nevedia, kde sú, ani ako sa tam dostali. Netušia, že boli vybratí na špeciálny účel…..stali sa lovnou zverou.

Kto a prečo na nich poľuje? Skôr ako si stihnú odpovedať, niektorí z nich padnú mŕtvi na zem. Tí, ktorí prežili prvú salvu, začínajú tušiť, že ide o život, a že neznámi strelci neprestanú, kým ich všetkých nezlikvidujú. Normálny člověk, by takúto situáciu nezvládol, lenže Crystal /Betty Gilpin/ našťastie celkom normálna nie je. Nechystá sa zomrieť a urobí všetko pre to, aby prežila. Dokonca sa môže stať, že z lovcov budú obete….

Jason Blum, producent vynikajúcich hororov Uteč, My a série Očista, a Damon Lindelof, spoluautor televíznych seriálov Pozostalí a Stratení, prichádzajú s mysterióznym trilerom, ktorý sa miestami stáva až čiernou komédiou. Záleží na povahe a predstavivosti diváka.

„Lov je veľmi akčná, veľmi násilná, ale zároveň veľmi hravá satira,“ hovorí scenárista Damon Lindelof. „Nediktuje divákom čiernobiele videnie sveta, v ktorom sú len dobrí a zlí. Ukazuje dve skupiny ľudí, ktorí si nerozumejú a dopustia sa voči sebe extrémneho násilia. V tomto smere ma veľmi inšpiroval film Uteč. Tiež som chcel nakrútiť desivý príbeh so spoločenským presahom, pri ktorom sa divák zároveň môže aj smiať,“ dodáva Lindelof.
Trailer k filmu:
 

 

MOSLEY 
19. 6. 2020 - 18:00

Mosley a jeho rodina rovnako ako ostatné Kozloni slúži ľuďom. Nikoho ale nezaujíma, že Kozloni sú inteligentné bytosti, ktoré hovoria a používajú jazyk ako ľudia. Mosley tvrdo pracuje celé dni na farme, ktorú ovláda výbušný farmár Simon. Keď sa jedného dňa Mosley vráti po práci do svojej stajne, príde jeho syn Rue s tým, že v lesoch našiel niečo úžasné. Spoločne objavia starodávnu jaskyni s maľbami bytostí veľmi podobných kozlonum - chodia ale vzpriamene a majú ruky. Mosley sa rozhodne utiecť z farmy a vydať sa nájsť bájne Primaky. Len tí mu môžu pomôcť oslobodiť všetky Kozloni, vrátane jeho rodiny. Zlý farmár však za ním posiela svojho lovca ...
Trailer k filmu:
 

 

RADIOACTIVE
21. 6. 2020 - 20:00

Neuveriteľný, no skutočný príbeh ženy, matky, manželky a vedkyne - Marie Curie-Sklodowskej. Narodila sa v Poľsku. Jej túžba po vyššom vedeckom vzdelaní ju privedie do Paríža , kde dokázala získať doktorát na parížskej Sorbonne. Tu sa zoznamuje so svojim manželom a životnou láskou fyzikom Pierrom Curiem. V šťastnom manželstve vychováva dve dcéry. Zároveň v biednych podmienkach drevenej kôlne, s deravou strechou - honosne nazvanej laboratórium , znáša výpary, žiarenie, pred ktorým sa nechráni a kde celé hodiny mieša železnou tyčou vriacu masu- sa jej podarí získať decigram čistého rádia. Úspech sa dostaví v roku 1902. Týmto objavom rádia navždy zmenila tvár vedy. V roku 1903 tento pár spoločne získal Nobelovu cenu za fyziku za svoj objav, vďaka čomu sa Maria stala prvou ženou, ktorá získala takúto cenu. Zo smrti svojho milovaného Pierra sa dlho nevedela spamätať. Stálym útočiskom sa stala práca v laboratóriu a tá jej priniesla druhú Nobelovu cenu za chémiu.

Objavila rádium, ktoré malo liečiť a slúžiť ľudstvu. Ale práve ľudstvo, ako sa to v histórii stáva, tento geniálny objav zneužilo. Chvalabohu, Marie Curie sa Hirošimy a Černobylu nedožila...

Zaujímavosťou je, že scenár filmu bol adaptovaný z grafického románu Lauren Rednissovej „Radioactive: Marie & Pierre Curie: Tale of Love and Fallout“.
Trailer k filmu:
 
 

Všetko dôležité o programe a vstupenkách nájdete na http://www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!