Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 17.09.2020 - 10:36  //  aktualizácia: 17.09.2020 - 10:43  //  zobrazené: 3090

V Šali vznikol Klub historických vozidiel

V Šali vznikol Klub historických vozidiel "KHV Šaľa". Za jeho zrodom stojí Šaľan Roman Kováč, ktorý je veľkým fanúšikom veteránov.

O Šaľanovi Romanovi Kováčovi sme už niekoľkokrát písali minulý rok, kedy sa mu podarilo z Francúzska priniesť významné ocenenie za najkrajšie historické vozidlo. Roman sa totižto môže pýšiť vlastnými historickými vozidlami, ktoré v sebe skrývajú veľký kus histórie. Roman svoje nadšenie z veteránov neskrýva a snaží sa tomuto koníčku neustále venovať. Dôkazom je aj to, že ešte minulý rok v decembri sa mu podarilo vytvoriť v Šali Klub historických vozidiel. ,,S primátorom Šale Jozefom Belickým sme sa dohodli, že by takýto klub v Šali mohol vzniknúť. Veľmi mu ďakujem za podporu a za to, že nám vždy vychádzal v ústrety,“ hovorí Roman Kováč. Tento rok sa totižto v našom meste mala konať veľká udalosť, ktorá by sa zapísala do šalianskej histórie. ,,Plánovali sme krásne podujatie, kde by sa aj verejnosť mohla s historickými vozidlami zoznámiť. Žiaľ, kvôli šíreniu ochorenia COVID-19 nám to ale nevyšlo,“ hovorí Roman Kováč.

Roman Kováč momentálne pracuje na natáčaní seriálu o historických vozidlách a na otvorení múzea, ktoré by bolo prístupné aj verejnosti. Viac zatiaľ však ale o týchto dvoch projektoch povedať nemôžeme. Želáme preto Romanovi, aby naďalej robil to, čo ho baví a pevne veríme, že aj Šaľania, ktorí sa zaujímajú o historické vozidlá, sa čoskoro budú môcť v Šali s takýmito vozidlami zoznámiť.

Prečítajte si aj minuloročné články o Romanovi a nazrite do fotografií krásnych historických vozidiel:

https://sala.sk/clanok/uspech-salana-vo-francuzsku

https://sala.sk/clanok/roman-zo-sale-ma-doma-dalsie-vitazstvo

(DH)