Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 18.09.2015 - 15:12  //  aktualizácia: 18.09.2015 - 15:25  //  zobrazené: 816

V Šali je 40 košov na psie exkrementy

Šaľa eviduje v meste približne 1500 psov. O odstránenie ich výkalov by sa mal postarať majiteľ, mesto je v tom nápomocné. Na území mesta je k dispozícii 40 košov na exkrementy. Okrem toho mesto odovzdá majiteľom psov, ktorí si zaplatia dane za psa, 500 kusov vrecúšok.

Mesto sa snaží, aby výkalov na verejnom priestranstve po psoch bolo čo najmenej. Aj keď si niekto dane za psa z rôznych dôvodov nezaplatí, vrecúško sa mu ujde. Mesto každý týždeň zabezpečí, aby pri 40-tich košoch na exkrementy pribudlo 50 vrecúšok.

Koše určené pre psičkárov vyprázdňujú každý štvrtok. Ak ste na prechádzke so svojím miláčikom na mieste, kde takýto kôš nie je, výkaly vo vrecúšku môžete hodiť aj do ktoréhokoľvek kontajnera, v ktorom sa zbiera zmesový odpad.

Počas uplynulého víkendu prebehla v meste kontrola psičkárov aj v spolupráci so šalianskou mestskou políciou. Podľa údajov, ktoré uviedla RTV Krea vo svojej reportáži, možno skonštatovať, že každý štvrtý psičkár zanedbal svoje povinnosti. Z 34 skontrolovaných majiteľov psov nemali pri sebe vrecká alebo nezaplatili príslušnú daň deviati. Dvaja majitelia nemali psa v evidencii.