Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 11.05.2016 - 11:15  //  aktualizácia: 12.05.2016 - 10:14  //  zobrazené: 3342

V Domove dôchodcov už poskytujú aj opatrovateľskú službu

Domov dôchodcov sa pomaly napĺňa, jeho kapacita je 80 miest – z toho 60 miest je určených pre Zariadenie pre seniorov a 20 miest pre Zariadenie pre opatrovateľskú službu. Mesto už pri otváraní zariadenia avizovalo, že v moderných priestoroch bude k dispozícii aj Zariadenie opatrovateľskej služby. O aké zariadenie ide?

V Zariadení pre opatrovateľskú službu poskytuje personál pomoc na dobu určitú. Najčastejšie na tri mesiace, avšak toto obdobie je možné predĺžiť, ak si to zdravotný stav klienta vyžaduje. Služba je určená pre každého bez vekového obmedzenia, najmä pre tých, ktorí sa napríklad zotavujú po operácii, z choroby alebo jednoducho potrebujú pomôcť.

Ubytovanie pre klientov je zabezpečené v jedno- a dvojlôžkových izbách v moderných a bezbariérových priestoroch domova dôchodcov. K dispozícii sú aj kuchynky, spoločenská miestnosť, telocvičňa, veľká záhrada s terasou. V súčasnosti sa pripravuje spustenie fyzioterapeutického pavilónu, v ktorom budú klientom poskytovať rehabilitácie.

Služby zariadenia opatrovateľskej starostlivosti môžu klienti využívať už v súčasnosti, kde podmienkou nástupu je predloženie právoplatného rozhodnutia o odkázanosti osoby na sociálnu službu. Ak ste zo Šale, potrebné dokumenty vybavíte na mestskom úrade, na referáte sociálnych vecí na prvom poschodí. Ak pochádzate z okolitej obce, potrebné doklady vybavíte na miestnom úrade.

Ceny za poskytovanú službu v tomto zariadení sú podstatne nižšie ako v neštátnych zariadeniach rovnakého druhu. Viac informácií nájdete na webovej stránke zariadenia www.domovdochodcov.sala.sk, priamo v zariadení na Nešporovej ul. 1010/19 alebo telefonicky

0905 475 812, +421 31 783 83 90.

 

 

Zariadenie pre seniorov sa pomaly napĺňa, seniori si tu užívajú pozornosť milého personálu. Seniorom pomáhajú 24 hodín denne. Pozrite si pár záberov z bežného predpoludnia.

 

Tento projekt je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10 % zo štátneho rozpočtu SR.

(ek)

  • v kuchyni chystajú pani kuchárky obed
  • v kuchyni chystajú pani kuchárky obed
  • personál asistuje seniorom aj v jedálni
  • personál asistuje seniorom aj v jedálni
  • seniori denne navštevujú telocvičňu
  • seniori denne navštevujú telocvičňu
  • seniori denne navštevujú telocvičňu
  • seniori denne navštevujú telocvičňu
  • za odmakané patria aj "včeličky"