Domov   >  Kino
publikované: 18.11.2019 - 12:23  //  aktualizácia: 18.11.2019 - 13:07  //  zobrazené: 1849

SNOW FILM FEST 2019

Každý rok od októbra do decembra do viac ako 200 českých a slovenských miest prináša Snow Film Fest tie najlepšie filmy o zimných športoch z celého sveta, aj z domácej produkcie.

 

V našom meste sa na túto fascinujúcu filmovú prehliadku môžeme tešiť už 21.11. 2019 od 18:00!

 

Pravidelne sa môžete tešiť na celovečerné pásmo špičkových filmov o extrémnom lyžovaní, zimnom lezení, snowbordingu, snow-kitingu a ďalších zimných radovánkach. Snow Film Fest je zimný "brat" festivalu Expedičná kamera a spolu sú najväčšou akciou svojho druhu v Českej republike a u nás.

 

Tento rok premietame filmy:

 

QUEEN MAUD LAND (USA, 2018, 28 minút)

Krajina královnej Maud, skalnatá časť Antarktídy, úchvatne krásne, ale také chladné, nepriateľské a vzdialené oblasti sveta, ktorá je i napriek tomu (alebo práve preto) vyhľadávaným miestom pre extrémne expedície. Skupina elitných horolezcov v zložení Alex Honnold, Conrad Anker, Jimmy Chin, Cedar Wrigt, Savannah Cummins a Anna Pfaff sa vydávajú zdolať monumentálne skalné veže vystupjúce z tejto nehostinnej zamrznutej pustatiny. Lezenie za polárnym kruhom prináša mrazenie v kostiach, chlad, ale predovšetkým nové zážitky a výzvy aj pre skúsenú skupinu lezcov. Vo finále však tiež nezabudnuteľné sponienky na čas strávený na konci sveta!
https://snowfilmfest.cz/film_sff/queen-maud-land/

 

ONEKOTAN (Rakúsko, 2015, 52 minút)

V Tichom oceáne je ostrov. Na tom ostrove je jazero a uprostred neho čnie k nebu vrchol. Ostrov sa volá Onekotan a vrchol meno nemá. Jedná sa o zvyšky rozpadnutej sopky. Onekotan je jedno z najizolovanejších miest na zemi, počasie je tu nepredvídateľné a podmienky sú absolútne nevhodné k trvalému obývaniu. Kto vie, prečo Matthiasa Haunholdera poháňa túžba zjazdiť vrchol tejto sopky na lyžiach. Vydáva sa teda so skupinou dobrodruhov za týtmto cieľom a statočne čelí nástrahám nevľúdneho a nedostupného ostrova. Lenže čo človek potrebuje ešte viac ako splniť si sen? Vrátiť sa domov?
https://snowfilmfest.cz/film_sff/onekotan/

 

ICE AND PALMS (Nemecko, 2018, 32 minút)

Dvaja priatelia precestovali svet  za mnohými horskými dobrodružsvami a počas lyžovania vo vzdialeých oblastiach sa im v hlavách zrodil nápad. Lyžiarska expedícia, ktorá začína priamo na prahu ich domu. Päť týždňov, 1800 km, 35 000 metrov vertikálne a sen sa stane skutočnosťou. Jochen Mesle a Max Kroneck sa chystajú na svoju doposiaľ najväčšiu a napozoruhodnejšiu lyžiarsku výpravu. Misia znie: na bycikli naprieč Alpami a zjazdiť tie najikonickejšie svahy, aké po ceste uvidia. Motor nie je povolený!
https://snowfilmfest.cz/film_sff/ice-and-palms/

 

SURFER DAN (USA, 2018, 8 minút)

Dan pre svoje surfovanie nepotrebuje oceán, piesok ani slnko. Pre surfovanie nájde všetko potrebné v ľadových vlnách jazere v Michigane uprostred treskúcej zimy. Pre väčšinu sa to zdá ako tá najmenej atraktívna destinácia na surfovanie, ale pre Dana je to všetko o tom, ako to vnímate. V dobe nekonečných príležitostí k cestovaniu niekedy zabúdame, že aj náš vlastný dvor skrýva svoju vlastnú vznešenosť! Stačí len príjsť na to, ako ju nájsť. 
https://snowfilmfest.cz/film_sff/surfer-dan/

 

STŘÍPKY ZE ŽIVOTA HOROLEZCE (Česká republika, 2018, 27 minút)

Míra Šmíd je fenomenálny dobrodruh, priateľmi prezývaný Lanč. Samorasť pochádzajúci z Police nad Metují je nielen v českom okruhu horolezcov známy predovšetkým pre svoje sólové výstupy a založenie MHFF v Teplicích nad Metují. Ochutnajte kvapku zo života a diela lezca na piesku, horolezca v európskych horách i svetových veľhorách. Renesančný fotograf, filmár, spisovateľ, organizátor a vizionár. To bol Míra Šmíd, veľký, no občas rozporuplný človek. V roku 1993 za doposiaľ nevyjasnených okolností zrútil počas sólového výstupu cesty Lost Arrow ako 41 ročný.
https://snowfilmfest.cz/film_sff/stripky-ze-zivota-horolezce/

 

MŮJ SVĚT (Česká republika, 14 minút)

Nahliadnite do sveta extrémneho športovca Jana Venci Francekého. 
Náš jeden svet má viac ako sedem a pol miliardy rôznych sveto a pohľadov naň. Vencov svet je jeden z nich. Láska k rodine, šport, muzika, extrémne výzvy, úcta k prírode, pôžitkárstvo a mnoho ďalšieho. A možno, že práve jeho svet môže inšpirovať i ten váš!
https://snowfilmfest.cz/film_sff/muj-svet/

 

Vstupné na podujatie je 4€! A my sa tešíme na každého diváka!