Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 03.12.2019 - 11:39  //  aktualizácia: 03.12.2019 - 11:44  //  zobrazené: 2277

Úspechy mladého Dávida v bowlingu

12-ročný Dávid Barak je obyvateľom mestskej časti Veča a žiakom galantského osemročného gymnázia. Posledné dva roky sa ale pohybuje väčšinou v kruhu dospelákov, nakoľko už od 10-tich rokov hrá dospelácku bowlingovú extraligu.

,,K bowlingu ma priviedol môj dedo, ktorému za to veľmi ďakujem,“ uviedol Dávid Barak. Dávid hrá profesionálne bowling od roku 2016. Dnes je trojnásobným Juniorským majstrom Slovenska, najlepším hráčom Slovenskej reprezentácie na Majstrovstvách Európy v Dánsku (2018) a vo Viedni (2019). Od tohto roku hosťuje v českej extralige a v tomto roku sa mu podarilo obhájiť titul víťaza na Slovenskom pohári. Má za sebou nespočetné množstvo víťazstiev a umiestnení na rôznych turnajoch ako je napríklad Popradský pohár, Prešporský eliminátor, Kmotr cup, Novozámocký pohár, Prešporský mazec a mnoho ďalších. V tomto roku sa stal Dávid historicky najmladším víťazom prestížneho Bratislavského pohára 2019.

Dávid už v tak mladom veku má za sebou krásne úspechy.  Teraz sa pripravuje a zdokonaľuje na nasledujúci rok, ktorý ho čaká. Momentálne sú prípravy a tréningy v plnom prúde a hlavným cieľom bude získať víťazstvo na Majstrovstvách Európy, ktoré sa uskutočnia v Holandsku. Dávidove úspechy a jeho talent na bowling si všimli aj v Amerike. Prednedávnom totižto Dávid získal pozvanie do Las Vegas od profesionálneho amerického bowlingového zväzu.

Dávidovi držíme palce a pevne veríme, že i naďalej bude takto úspešne reprezentovať nielen seba, naše mesto ale i celé Slovensko. Sme hrdí na všetky športové talenty, ktoré pochádzajú zo Šale.

(DH)